Läheisten teemailta: Kipu ja jaksaminen

Kopio_ Läheisten teemailta

Päivämäärä

27.10.2020

Kellonaika

18:00-19:30

Paikka

Verkossa

Oletko endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa elävän läheinen – esimerkiksi kumppani, vanhempi, sisarus tai ystävä? Vaikuttaako gynekologinen sairaus tai oireyhtymä ja sen tuomat kivut, huolet, pelot tai hoidot myös sinun elämääsi? Miten itse jaksat sairastavan rinnalla? Tervetuloa Korennon ja Suomen kivun järjestämään läheisten teemailtaan, joka tarjoaa gynekologisen sairauden tai oireyhtymän kanssa elävien läheisille tietoa ja vertaistukea. Illan aikana Suomen kipu ry:n projektikoordinaattori Jenni Tarhanen puhuu siitä, miten jaksaa kipujen kanssa elävän tukena. Mikä on läheisen vaikutus kivun kokemiseen, entä miten kipu vaikuttaa läheiseen? Tilaisuudessa on myös endometrioosin ja vulvodynian kanssa elävä kokemuspuhuja, joka kertoo läheisen merkityksestä omien kokemustensa pohjalta. Paikalla ovat myös Korento ry:n järjestökoordinaattorit Sara Vuorela ja Riikka Uljas-Bärman, joilta voi kysyä lisätietoja endometrioosista, adenomyoosista, PCOS:stä ja vulvodyniasta. Tieto ja ymmärrys sairaudesta auttavat vähentämään sairastavasta läheisestä koettua huolta.
Olet tervetullut mukaan, jos olet gynekologista sairautta tai oireyhtymää sairastavan läheinen tai jos itse sairastat ja haluaisit oppia läheisen näkökulmasta. Voit myös osallistua yhdessä läheisesi kanssa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilta toteutetaan Zoomissa. Pääset osallistumaan käyttäen linkkiä, joka lisätään tapahtumaan lähempänä. Voit osallistua joko mikrofonia ja kameraa käyttäen, kirjoittamalla chatissa tai pelkästään kuunnellen. Voit halutessasi osallistua nimettömänä.

Gynekologisista sairauksista tietoa läheisille: https://korento.fi/tietoa/laheiselle/
Webinaarit (aiheeseen liittyen tulossa 18.11. Kuukautiskierto ja kivut -webinaari sekä 25.11. Kipu parisuhteessa -webinaari): https://www.suomenkipu.fi/tukea/laheiset/webinaarit/
Scroll to Top