Nuorten teemaillat: aiheina jaksaminen ja kivusta puhuminen

Nuorten teemaillat

Päivämäärä

25.11.2020

Kellonaika

18:00-20:00

Paikka

Zoomissa

Korento ry järjestää nuorten teemailtoja yhteistyössä Yeesi ry:n, Nyyti ry:n ja Suomen Kipu ry:n kanssa. Teemaillat pidetään Zoomissa.

Keskiviikkona 25.11. klo 18–20: ”Jaksaa, jaksaa! Vai jaksaako? – Opi tunnistamaan omat voimavarasi”
Nyytin ja Yeesin Jaksaa, jaksaa? -hankkeesta Eeva, Oona ja Mira ovat luotsaamassa keskustelua Korennon nuorten illassa. Korennolta mukana ovat nuorten toiminnasta vastaavat järjestökoordinaattorit Sara ja Riikka. Illan aikana pohditaan mielenterveyttä ja sen edistämistä. Pyrimme illan aikana myös tunnistamaan keinoja tukea omaa jaksamista sekä kartoittamaan omia voimavaroja. Mietimme myös, miten endometrioosi, adenomyoosi, PCOS tai vulvodynia vaikuttavat arjessa jaksamiseen. Tervetuloa mukaan rentoon ja inspiroivaan keskusteluiltaan!
”Jaksaa, jaksaa! Vai jaksaako?”-iltaan mahtuu enintään 30 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiistaina 1.12. klo 18–19.30: ”Miten puhua kivusta?”
Kun kipu ei näy ulospäin, siitä voi olla vaikeaa puhua. Gynekologisen kivun kanssa elävillä voi olla kokemuksia siitä, kuinka ympärillä olevat eivät ymmärrä heidän kokemaansa kipua. Kipua ei välttämättä edes halua näyttää tai kertoa siitä. Tämä tekee kuitenkin läheisille kivun ymmärtämisestä entistä vaikeampaa. Läheiset usein haluaisivat auttaa, mutta eivät tiedä miten tai missä tilanteessa.
Miten voisi kertoa kivuista ja löytää sanoja gynekologisesta kivusta puhumiseen? Miten voisi tulla paremmin ymmärretyksi? Minkälaisilla asioilla voi olla vaikutusta siihen, kuinka vaikeaa kivut on ottaa puheeksi?
Korento ry ja Suomen Kipu ry järjestävät yhdessä nuorten illan, jonka aikana näihin kysymyksiin etsitään vastauksia. Paikalla ovat Jenni Suomen Kivulta sekä Riikka Korennolta.

Ilmoittauduthan etukäteen täällä. Iltoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Scroll to Top