Vessapassi

Korento ry tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä parantaakseen gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien tilannetta sekä terveydenhuollossa että laajemmin yhteiskunnassa. Korento ry:llä on tärkeä rooli yhteiskunnassa täydentäen vertaistukitoiminnalla julkisen sektorin ketjua gynekologisten sairauksien hoidossa. Lisäksi haluamme lisätä vastuullista kuukautispuhetta ja avoimempaa puhetta liittyen gynekologisiin sairauksiin ja oireyhtymiin.

Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Korento ry:n, Colores ry:n, Neuroliiton ja Syöpäliiton jäsenetuhin. Se löytyy Korento ry:n jäsenkortin kääntöpuolelta ja sen saa liittymällä jäseneksi.

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan.

Sairauksien ikävimpiin oireisiin voi kuulua suoliston tai rakon toiminnallinen häiriö sekä runsaita kuukautisvuotoja, jotka aiheuttavat jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa. Sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä. Sairastavalla voi olla myös avanne, jonka vaihto voi olla helpompaa ja miellyttävämpää tehdä yksityisesti esimerkiksi inva-WC:ssä.

Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen asiakas-WC:hen. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus.

LISÄTIETOA: https://crohnjacolitis.fi/vaikuttaminen/vessapassi/

Tule mukaan Vessapassitoimintaan!

Haluaako yrityksesi lähteä mukaan Vessapassitoimintaan? Lue lisää täältä: https://crohnjacolitis.fi/vaikuttaminen/vessapassi/yrityksille/

Haluatko lähteä vapaaehtoisena rekryämään uusia yrityksiä mukaan Vessapassitoimintaan? Lue lisää täältä: https://crohnjacolitis.fi/vaikuttaminen/vessapassi/vessapassipaikkojen-rekryaminen/

Vessapassi
Scroll to Top