Vapaaehtoistoiminta

Korennon toiminta perustuu vapaaehtoisten toimintaan ympäri Suomea. Valtakunnallisen vertaistukemme toteuttaa meidän tärkeät vapaaehtoiset. Järjestöllä on useita erilaisia mahdollisuuksia, joiden myötä voit olla mukana järjestön toiminnassa.

VERTAISTUKIRYHMÄT: Voit osallistua vertaistukiryhmien toimintaan toimimalla paikkakuntasi vertaistukiryhmän vetäjänä. Ryhmiä vetää vetäjäpari, jotka ohjaavat ryhmän toimintaa yhteistyössä. Lisäksi meillä toimii videoyhteydellä säännöllisesti tapaavat, suljetut ja ohjatut vertaistukiryhmät. Voit lähteä mukaan verkkovertaistukiryhmien vetäjäksi.

TUKIPUHELIN: Voit ilmoittautua mukaan tukipuhelin-rinkiin. Tällöin vastaat yhdistykseen tukipuhelimeen tuleviin puheluihin muutamana päivänä vuodessa.

FACEBOOK-RYHMIEN YLLÄPITO: Voit lähteä mukaan ylläpitäjäksi Facebookin vertaistukiryhmiin. Ylläpitoa voi tehdä omien mahdollisuuksien mukaan, osana ylläpitäjien työryhmää.

VERTAISTUKICHAT: Voit ryhtyä vertaistukichattien ohjaajaksi. Chat-ohjaaja mahdollistaa vertaistuen chatissa sekä edistää kannustavaa ja avointa keskustelua.

TUKIHENKILÖTOIMINTA: Voit toimia tukihenkilönä muille endometrioosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa eläville. Tukihenkilötoiminta on tarkoitettu akuuttiin tilanteeseen. Tukisuhde voi pohjautua sähköposteihin, puheluihin tai tapaamisiin. Tukihenkilönä sitoudut 3-5 tukikertaan. Ilmoittaudu mukaan tukihenkilörekisteriin, se ei vielä velvoita sinua mihinkään.

EDUNVALVONNAN TUKIHENKILÖ: Voit toimia tukihenkilönä myös edunvalvonnassa. Koulutetut tukihenkilöt ohjaavat ja tukevat endometrioosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa eläviä silloin kun heillä on tarve puuttua mm. saamaansa hoitoon tai olla yhteydessä potilasasiamieheen. Tukihenkilöt ovat sitoutuneet 3-5 tukikertaan.

ENDORFIINI: Voit olla mukana tekemässä järjestön jäsenlehteä muun muassa kirjoittamalla juttuja, ottamalla valokuvia, tekemällä kuvituksia, kertomalla oman tarinasi jne. Toimituskunnalla on oma Facebook-ryhmä sekä toimituskunnan kokouksia muutaman kerran vuodessa.

HALLITUSTYÖSKENTELY: Voit myös lähteä mukaan vapaaehtoiseksi järjestön hallitukseen. Hallitus valitaan joka vuosi. Hallituksessa saat näköalapaikan järjestön toimintaan sekä pääset tekemään mielenkiintoisia tehtäviä kunkin vastuualueen mukaisesti.

NUORISOTIIMI: Voit toimia osana Nuorisotiimiä, joka valitaan kerran vuodessa. Nuorisotiimissä pääset tuomaan kuuluville nuorten ääntä ja vaikuttamaan järjestön toimintaan.

MOONA-BLOGI: Moona-blogirinkiin kuulumalla voit jakaa omia kokemuksiasi ja tarjota näin vertaistukea muille. Blogirinkiin haetaan uusia kirjoittajia kahdesti vuodessa.

KORENNON BLOGI: Korennon blogiin otetaan vastaan niin asiantuntijoiden kirjoittamia asiatekstejä, kuten myös vapaaehtoisten kirjoittamia vertaistuellisia tekstejä. Voit itse päättää mistä kirjoitat ja mitä tietoja kirjoittajasta julkaistaan tekstin ohella. Voit lähettää valmiin tekstiin Korennon järjestökoordinaattoreille tai ottaa yhteyttä jo ennen tekstin valmistumista ja kertoa teksti-ideastasi. Lisäohjeita saat järjestökoordinaattoreilta!

KOULUAGENTTI-TOIMINTA: Voit pitää Menkat ei saa estää elämästä -oppitunteja yläkoulussa tai toisella asteella. Valmis materiaali löytyy osoitteesta www.moona.info/materiaalit.

SAIRAALA- JA TAPAHTUMAVIERAILUT: Voit lähteä oman paikkakuntasi sairaalan OLKA-pisteelle esittelemään Korennon toimintaa ja ohjaamaan ihmisiä vertaistuen pariin. Vierailut kestävät noin 2-4 tuntia.  Vapaaehtoiselle lähetetään Korennon toimistolta esitteitä ja muuta materiaalia, jota voi hyödyntää pisteellä vierailun aikana. Vapaaehtoiselle korvataan matkakulut ja materiaalien postituskulut sekä vierailun pituudesta riippuen myös kahvi- ja eväskulut tai lounaskulut.

Haluamme osallistaa vapaaehtoisia myös eri tapahtumissa, eli jos huomaat omalla paikkakunnallasi mielenkiintoisen tapahtuman, johon voisi päästä esittelemään yhdistyksen toimintaa voit kertoa siitä meille! Lisätietoja ja -ohjeita vierailuihin liittyen saat järjestökoordinaattoreilta!

TEEMAVIIKOT: Voit tulla mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan teemaviikkoja. Järjestämme maaliskuussa valtakunnallisen Endometrioosiviikon, syyskuussa PCOS-viikon ja marraskuussa Vulvodyniaviikon.

KOKEMUSTOIMINTA: Koulutamme Kokemustoimintaverkoston kautta kokemustoimijoita välittämään kokemuksellista tietoa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Koulutuksia järjestetään eri puolella Suomea.

HAASTATELTAVIEN PANKKI: Voit ilmoittaa tietosi järjestön haastateltavien listaan. Tiedustelemme tarpeen mukaan listalla olevia haastateltavaksi lehtijuttuihin ja muihin medioihin.

Korento ry perehdyttää vapaaehtoistehtäviin sekä tarjoaa vapaaehtoisille maksutonta koulutusta. Vapaaehtoisten koulutukset järjestetään keväisin ja syksyisin. Lisäksi järjestetään muun muassa työryhmien tapaamisia sekä kohdennettuja koulutuksia tiettyyn tehtävään. Vapaaehtoisille on myös tarjolla työnohjausta tarvittaessa.  Toimintaamme leimaa tekemisen ilo ja rikkaus sekä yhteenkuuluvuuden voima.

Tule mukaan!

Kysy lisää järjestökoordinaattoreilta!
Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella.

Vapaaehtoistoiminta
Scroll to Top