Vertaiskaverit

Vertaiskaveritoiminnan tarkoituksena on saattaa samankaltaisessa tilanteessa elävät vertaiset yhteen. Voit jättää joko oman vertaiskaveri-ilmoituksesi tai ottaa yhteyttä vertaiskaverin etsijään.

Vertaiskaveritoiminnan tarkoituksena on saattaa samankaltaisessa tilanteessa elävät vertaiset yhteen. Vertaiskaveritoiminta on kahden tasavertaisen henkilön välistä ajatusten ja kokemusten vaihtoa. Vertaiskaverit voivat tavata halutessaan joko kasvokkain tai pelkästään esimerkiksi viestillä. Yhteydenpidon muoto sekä sisällöt riippuvat teistä itsestänne.

Vaikka vertaiskaveritoiminta onkin vapaamuotoista, toivomme jokaisen sitoutuvan kuitenkin Korennon toiminnan yleisiin arvoihin. Otathan siis huomioon, että vertaiskaverisuhde perustuu luottamukseen, tasavertaisuuteen ja vapaaehtoisuuteen.

Ilmoitukset julkaistaan nimimerkillä, mutta ilmoitusta jättäessä tulee antaa toimistolle tiedoksi myös oikea nimi sekä yhteystiedot. Emme jaa ilmoituksen jättäneiden yhteystietoja, vaan välitämme vertaiskaveruudesta kiinnostuneiden yhteystiedot ilmoitusten jättäjille. Mikäli haluat olla yhteydessä ilmoituksen jättäjään, täytä sivun alareunasta löytyvä lomake.

Korento ry:n työntekijä lukee kaikki ilmoitukset ja yhteydenotot ennen julkaisua. Poistamme ilmoitukset, jotka osoittautuvat asiattomiksi.

Mikäli haluat, että ilmoituksesi poistetaan, ole yhteydessä Korennon toimistoon sähköpostitse vertaistuki(a)korento.fi. Ole yhteydessä myös, mikäli sinulla on jotain kysyttävää!

Vertaiskaveri-ilmoitukset

Nimimerkki: Endotypy97
Alue: Tampere ja lähialueet (livenä ja esim. Whatsapp)
Ilmoitus:

Moikka, täällä kirjoittelee endometrioosia sairastava 26v nainen Tampereelta. Mut on leikattu useampaan otteeseen endometrioosin ja suolistosairauden vuoksi. Olisi mukavaa saada vertaistukea enemmän. Oon sairastanu endoa v. 2016 alkaen virallisesti mut oireita ollut hyvin nuoresta. Mun perheeseen kuuluu aviomies ja koira. Kivut vie edelleen harrastuksista iloa mutta yritän käydä tanssimassa hip hoppia välillä kaupungin nuorten aikuisten ryhmässä. Harrastuksiin kuuluu myös musiikin ja podgastejen kuuntelu. Tässäpä vähän itsestäni. Ps. Mulla on myös avanne ja neuromodulaattori. Olisi mukava kertoa lisää itsestäni. Haluan kuulla myös juuri susta ja sun sairaus tarinan 🙂 Jos oot Tre tai läheltä niin olisi kiva nähdä livenäkin! Dg ei niin väliä jos on kipuja tms yhdistävää oiretta.

Nimimerkki: persikkainen
Alue: Kuopio / etä
Ilmoitus:

Moi!

Olen ihan lähipäivinä 25 vuotta täyttävä nainen Kuopiosta, jolla ajatuksena muutto pääkaupunkiseudulle ensi vuonna kun valmistun ammattikorkeakoulusta. Sairastan endometrioosia ja adenomyoosia. Endometrioosin diagnoosin sain 3/22 ja adenomyoosia havaittiin samana vuonna kontrollissa. Elin kovien, lamaannuttavien kuukautiskipujen kanssa yli 10 vuotta.

Tykkään kovasti kahvitella ja jutella myös muustakin kuin gyn-asioista. Olen alan opiskelija, joten aihe on myös siinä mielessä lähellä sydäntä. Minä tykkään myös eläinvideoiden ja meemien jakamisesta!

Olen tosi huumorintajuinen ja lempeä, ja kanssani pystyy keskustelee syvällisempiäkin. Tulisiko meistä ystäviä? 💜

Nimimerkki: Joulutorttu
Alue: Järvenpää/Hyvinkää/Kerava/radan varsi/myös etänä
Ilmoitus:

Heippa!
24v endoa sairastava täällä. Diagnoosin sain oireiden perusteella yksityiseltä puolelta 22v melkein 10 vuoden oirelun jälkeen. Leikkauksessa käynyt, siitä vain hetkellinen apu ja nyt viimeisimpänä procren. En onneksi oo sairaalahoitoa tarvinnut ja viime vuosina ei oo vuotoja tai oksentamiseen asti meneviä kipuja ollut, enimmäkseen mua vaivaa pitkäkestonen kipu ja väsymys siitä. Mielellään juttelisin lapsettomuuspeloista ja ihan vaan haluaisin valitella jollekulle joka ymmärtää 😀 Ja meemejä jakaisin mielellään!

Nimimerkki: Viva
Alue: Helsinki / etänä sopii myös
Ilmoitus:

Kolmekymppinen PCOS-nainen täällä moi.
Tällä hetkellä elämä pyörii painonpudotuksen, tulevien lapsettomuushoitojen ja toki sen perus arjen ympärillä ja olisi huippua löytää vertaisia juttuseuraksi, miksei vaikka ystäviksi asti. Olisi mukava jakaa tätä matkaa jonkun sellaisen kanssa joka ymmärtää läpikäymiäni tunteita, niin hyvässä kuin pahassakin

Olen yhden lapsen äiti, koira-ihminen, rento ja hauska. Rakastan ruuanlaittoa ja vihaan sitä kun kengistä menee vesi läpi. Sinulta toivon lempeyttä elämää kohtaan, eihän korosteta toisillemme vain tilanteen huonoja puolia? <3

Nimimerkki: Annilii
Alue: Helsinki/etänä
Ilmoitus:

Heippa! Olen 46 vuotias, endometrioosi ja adenymyoosi. 4 kertaa leikattu, nyt parempi elämänlaatu ruokavalio + elämäntavat + akupunktio. Olisi mahtavaa jutella vertaisena minkälaisia tapoja löytää oman elämänlaadun ylläpitämiseen, ja rohkaista puolin ja toisin. Olen luonteeltani rohkaiseva ja lempeä, rakastan luovuutta. Toimin miehen kanssa muissa verkostoissa vertaistukena aviopareille, ja lasten ja nuorten kanssa tukiperheenä.

Nimimerkki: TaMa
Alue: Pirkanmaa tai etä
Ilmoitus:

Endometrioosista kärsivä 35v täällä moi! Perhe olisi haaveissa, mutta näyttää siltä, että en ilman apua raskaudu. Kipuja muutama päivä kuukaudessa, mutta kun on, ne on kovat. Toivoisin samankaltaisessa tilanteessa olevaa vertaiskaveria, jonka kanssa itkeä kipuja, menkkaripulia ja taas alkaneita kuukautisia. Ilon aiheetkin tuplautuisivat, kun olisi joku, jonka kanssa ne jakaa.

Nimimerkki: Elämää vulvodynian kanssa
Alue: Valkeakosken lähialueet (Akaa, Lempäälä, Tampere)
Ilmoitus:

Heippa!

Oon 24-vuotias ja kamppailen vulvodynian kanssa. Oireita mulla on ollut monia vuosia, mutta jostain syystä en uskaltanut hakea apua aiemmin. Tuntuu kamalalta että kärsin niin monta vuotta! Päällimmäisenä tunteena mulla oli lähinnä se, että mussahan on oltava jotain vikaa ja niin se ajatus on koko ajan syönyt mun itsetunnon rippeitä..

Viimein vähän aikaa sitten uskaltauduin gynelle ja sain diagnoosin. Vastaanotolla pääsi itku, enää ei tarvitsisi arvuutella. Sain lähetteen julkiselle puolelle hoitoon ja nyt kovasti odottelen ensimmäistä kutsua!

Mä oon tosi lempeä ja hyväsydäminen ihminen ja mulle tärkeitä juttuja on eläimet, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus!
Toivoisin vertaiselta luotettavuutta ja aitoa kiinnostusta jakaa ajatuksia!

Ehkä meistä vois tulla jopa sydänystäviä? ❤️

Nimimerkki: Lem0nade
Alue: Kanta-Häme tai etänä
Ilmoitus:

Moi!

Täällä pian kolmeekymppiä käyvä endotar, joka vois vaihtaa ajatuksia perhettä suunnittelevan kanssa.

Kerran leikattu, useita hormonikokeiluja, keinotekoiset vaihdevuodet ja hermovaurio koettu.

Nimimerkki: Annijuulia
Alue: Kouvola, käy etänäkin keskustelu
Ilmoitus:

PCOS 25v nainen täällä hei! Olemme mieheni kanssa yrittäneet yli vuoden lasta. Lapsihaaveita on, käyty juuri lapsettomuuteen liittyvällä ensikäynnillä ja seuraavaksi alkaa hoidot, toki tähän vielä monta viikkoa. Kaipaisin kovasti vertaistukea, kuka olisi samassa tilanteessa ja pääsisi jakamaan ajatuksia ja tulisi tunne että joku ymmärtää tilanteeni ❤️ Kovasti turhautumista tilanteeseen on. Painoakin ”pitäisi” pudottaa pari kiloa.

Jätä vertaiskaveri-ilmoitus

Valitse nimimerkki, joka näkyy julkisesti Korennon nettisivuilla.
Jos haluat tavata kasvokkain, kerro millä alueella olisit valmis tapaamaan. Mikäli haluat keskustella joko osittain tai pelkästään etänä, kerro se myös tässä.
Kirjoita tähän ilmoitusteksti, joka näkyy julkisesti Korennon nettisivuilla. Kerro ilmoituksessasi ainakin tilanteestasi ja itsestäsi sekä mitä toivot vertaiskaverilta.
Kerro tässä oikea nimesi. Nimeäsi ei julkaista nettisivuilla, vaan se jää ainoastaan Korennon toimiston työntekijöiden tietoon.
Kerro tässä sähköpostiosoitteesi. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista nettisivuilla, vaan se jää ainoastaan Korennon toimiston työntekijöiden tietoon.
Hyväksyn tietojeni käsittelyn(Pakollinen)
Lue Korennon tietosuojaseloste täältä: https://korento.fi/jasenrekisterin-tietosuojaseloste/

Takaisin sivun alkuun.

Ota yhteyttä vertaiskaveriin

Kerro tässä nimesi tai nimimerkkisi. Tieto välitetään vertaiskaveri-ilmoituksen jättäjälle.
Kerro tässä kehen vertaiskaveri-ilmoituksen jättäjään haluat olla yhteydessä. Sinun yhteystietosi välitetään ilmoituksen jättäjälle.
Kerro jotain itsestäsi ja tilanteestasi. Välitetään vertaiskaverille.
Kerro tässä yhteystietosi, jotka haluat välitettävän vertaiskaveri-ilmoituksen jättäjälle. Yhteystieto voi olla esimerkiksi sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Huomioithan myös ilmoituksessa mahdollisesti mainitut toiveet.
Kerro tässä oikea nimesi. Mikäli toivot niin, oikeaa nimeäsi ei lähetetä vertaiskaverille, vaan se jää ainoastaan Korennon toimiston työntekijöiden tietoon.
Hyväksyn tietojeni käsittelyn(Pakollinen)
Lue Korennon tietosuojaseloste täältä: https://korento.fi/jasenrekisterin-tietosuojaseloste/

Takaisin sivun alkuun.

Logo-black-potilasjarjesto
Scroll to Top