Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry

Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka toimii endometrioosia, adenomyoosia, PCOS:ää ja vulvodyniaa sairastavien edunvalvojana.

Korento on kasvava järjestö ja meillä on tällä hetkellä noin 1700 jäsentä. Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Korento ry on perustettu vuonna 1999 ja toimi vuoden 2018 loppuun asti nimellä Endometrioosiyhdistys. Vuoden 2019 alusta mukaan tulivat endometrioosin ja adenomyoosin lisäksi PCOS sekä vulvodynia.

Korennon toimintaa kehitetään ja organisoidaan Tampereella sijaitsevalta toimistolta, jossa työskentelee neljä henkilöä. Valtakunnalliseksi toiminnan tekevät vapaaehtoiset, jotka toteuttavat mm. vertaistukea eri puolilla Suomea.

Hallitus valitaan vuosittain ja siinä on puheenjohtajan lisäksi neljästä seitsemään jäsentä.  Hallituksen jäseneksi on tervetullut kuka tahansa yhdistyksen toiminnan edistämisestä kiinnostunut Korennon jäsen.

Yhdistys tekee yhteistyötä muiden yhdistysten ja potilasjärjestöjen sekä edustamiensa sairauksien  hoitoon erikoistuneiden lääkäreiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Korento ry kuuluu vuonna 2012 perustettuun Pohjoismaiden endometrioosiyhdistysten liittoon (NEA), jonka jäseniä Suomen lisäksi ovat Ruotsi, Norja ja Islanti sekä Euroopan endometrioosiyhdistysten liittoon (EEA).

Korento ry yhdistys