Keitä olemme?

Korento ry on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka edustaa jopa 600 000:ta endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja vulvodynian kanssa elävää suomalaista. Toimintamme ydintä on vertaistuen antamisen ja vastaanottamisen mahdollistaminen, tiedon levittäminen edustamistamme teemoista sekä vaikuttamis- ja edunvalvontatyö.

Korento on kasvava, dynaaminen järjestö ja meillä on tällä hetkellä noin 1600 jäsentä. Toimintamme on kaikille avointa ja jäsentemme lisäksi vertaistukitoimintamme piirissä on tuhansia muita gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien kanssa eläviä. Toimintaamme rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Toimintamme arvot:

  • Olemme luotettava ja vastuullisesti toimiva järjestö
  • Asiantuntemuksemme rakentuu oikeasta ja ajantasaisesta tiedosta
  • Toimintamme on monimuotoista, osallistavaa ja ihmisläheistä
  • Olemme avoimia ja helposti lähestyttäviä
  • Teemme työtä tavoitteellisesti, pitkäjänteisesti ja rohkeasti

Korennon väreinä on endometrioosin ja adenomyoosin keltainen, PCOS:n turkoosi sekä vulvodynian violetti. Värit ovat käytössä kansainvälisesti ja niiden avulla osoitetaan tukea sairastaville sekä lisätään tietoisuutta sairauksista ja oireyhtymistä. Voit ostaa verkkokaupastamme erilaisia tukituotteita Korennon väreissä. Siirry verkkokauppaan tästä.

Korennon toimintaa kehitetään ja organisoidaan Tampereella sijaitsevalta toimistolta, jossa työskentelee viisi henkilöä. Valtakunnalliseksi toiminnan tekevät vapaaehtoiset, jotka toteuttavat mm. vertaistukea eri puolilla Suomea.

Hallitus valitaan vuosittain ja hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi neljästä seitsemään jäsentä.  Hallituksen jäseneksi on tervetullut kuka tahansa yhdistyksen toiminnan edistämisestä kiinnostunut Korennon jäsen.

Korento tekee yhteistyötä muiden yhdistysten ja potilasjärjestöjen sekä edustamiensa sairauksien ja oireyhtymien hoitoon erikoistuneiden terveydenhuollon ammattilaisten ja muiden asiantuntijoiden kanssa. Korento ry kuuluu vuonna 2012 perustettuun Pohjoismaiden endometrioosiyhdistysten liittoon (NEA), jonka jäseniä Suomen lisäksi ovat Ruotsi, Norja ja Islanti, sekä Euroopan endometrioosiyhdistysten liittoon (EEA). Korento ry on myös World Endometriosis Societyn (WES) jäsen. 

Korento ry on perustettu vuonna 1999 ja järjestö toimi vuoden 2018 loppuun asti nimellä Endometrioosiyhdistys ry. Vuoden 2019 alusta järjestö laajentui ja mukaan tuli endometrioosin ja adenomyoosin lisäksi PCOS ja vulvodynia. Samalla järjestön nimi muutettiin Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry:ksi.

Nimen tausta 

Korennot ovat vahvoja ja kauniita, mutta myös hauraita. Korento tarkoittaa myös entisajan kantovälinettä, jonka tarkoitus on ollut keventää taakkaa. ”Korennon avulla vedenkanto kotitaloudessa käytettäväksi ei ole yhtä raskaan tuntuista eikä voimille käyvää kuin sangot käsissä.”

Tämä on myös järjestömme tarkoitus: keventää sairauden tuomaa taakkaa ja tarjota apuvälineitä, joiden avulla selviää paremmin elämästä sairauden tai oireyhtymän kanssa.

kuunsirppilogo korento musta reunatilalla
Korento ry
Scroll to Top