Miksi harjoittelu Korennolla?

Blogikuvia (1)

Opiskelen toista vuotta Humanistisessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi. Harjoittelupaikkoja miettiessäni pohdin sellaisia vaihtoehtoja, joita voisin nähdä tulevaisuuteni työnäni. Pidän tärkeänä työssä vaikuttavuutta, väyliä auttaa yksilöä ja/tai yhteisöä ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia toimintaympäristöjä yhteisöpedagogina. Järjestötyö on ehdottomasti yksi kiinnostava alue, johon halusin perehtyä lisää ja päästä näkemään onko mielikuvani työstä todellista. Vertaisuus ja vertaistyön merkitys ovat minulle tärkeitä asioita ja keskeisiä järjestötyössä. Haluankin nähdä, mitä niillä pystytään saavuttamaan!

Odotan innolla kevättä järjestötyön merkeissä. Toivon tämän harjoitteluni antavan eväitä tulevaisuuteni työhön ja oppivani millaista järjestötyö todella on. Tietenkin toivon, että myös minä pystyn antamaan jotain ekstraa sekä järjestölle että yksilölle ja yhteisölle, jotka tavalla tai toisella ovat gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien kanssa tekemisissä.

Miksi juuri Korento ry? Olen saanut oman PCOS diagnoosin noin 6 vuotta sitten hakeutuessamme lapsettomuushoitoon. Siellä sulassa sovussa rakkulat olivat helminauhamaisesti munasarjoissani. Taustalla oli tieto kiertohäiriöstä ja mahdollisuus endometrioosista sukurasitteen takia. Diagnoosi tuli kuitenkin yllätyksenä enkä ollut aiemmin edes kuullut PCOS:stä. Tuolloin vertaistukea oli hankalampi löytää ja tietoakin oli suppeammin. Diagnoosin saatua pystyin laskemaan yksi yhteen oireita, joille aiemmin ei ollut nimeä. Harjoittelun taustalla on siis myös henkilökohtaista, vaikka PCOS ei hallitse enää elämääni tai määritä minäkuvaani. Joskus se on kuitenkin saanut minut kyseenalaistamaan, kuka minä olen ja olenko minä kokonainen.

Tuntui luonnolliselta ottaa yhteyttä Korento ry:hyn, koska olin aiemmin kirjoittanut vertaistarinaa järjestön lehteen ja nyt järjestön toiminta kiinnostaa myös ammatillisessa mielessä. Aluksi mietin harjoittelun toteutusmahdollisuutta, koska toimiston ja kodin välimatka on satoja kilometrejä. Mutta tässä kohtaa voin kai kiittää koronavirusta, että etätyömahdollisuudet ovat tulleet osaksi arkipäivää.

Kiitos, että saan tulla osaksi Korento ry:n tiimiä harjoittelijan roolissa. Toivottavasti kevät on antoisa ja opettavainen, ja katsotaan, millaisen mielikuvan saan järjestötyöstä matkan varrella.

Kirjoittaja: Samja Mykkänen. Samja suorittaa harjoitteluaan Korennolla tänä keväänä.

Kategoriat: