Moona Oirepäiväkirja

Moona Oirepäiväkirja -mobiilisovellus on Korento ry:n kehittämä sovellus kuukautiskierron ja siihen liittyvien oireiden seurantaan. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupoista.

Moona Oirepäiväkirja

Moona Oirepäiväkirja sopii jokaiselle kuukautiskierron seurantaan, mutta erityisen hyvin se soveltuu gynekologisen sairauden ja/tai oireyhtymän, kuten endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n tai vulvodynian, kanssa eläville ja niitä itsellään epäileville.

Seuraamalla kiertoasi voit saada uutta tietoa kierron vaikutuksista sinuun ja huomata, mikäli kierrossa ja siihen liittyvissä oireissa tapahtuu muutoksia. Moona auttaa tekemään näkyväksi kuukautiskierron vaikutuksia elämääsi ja sanoittamaan kuukautiskiertoon liittyviä oireita.

Moonaan kirjatut oireet voi tällä hetkellä tilata sähköpostiin ja esimerkiksi tulostaa mukaan lääkärin vastaanotolle. Lääkäri voi käyttää tarkkaa oirekuvaa apuna tehdessään diagnoosia tai esimerkiksi tilanteessa, jossa hormonilääkitystä muutetaan ja tarvitaan tietoa siitä, kuinka muutos vaikuttaa oireisiin

Moona Oirepäiväkirja on tehty STEA:n tuella osana vuonna 2018 lopussa päättynyttä kolmivuotista Nuori nainen ja endometrioosi -projektia. STEA:n myöntämän rahoituksen turvin Moonan kehittämistä jatketaan Moona 3.0 -projektin puitteissa. Moona-sovellusta lähdetään tänä vuonna kehittämään osaksi endometrioosin digitaalista hoitopolkua yhteistyössä Turun yliopistollisen keskussairaalan kanssa. Moonasta tulee osa erikoissairaanhoidon Omapolku-palvelukanavaa, jolle potilaat pääsevät kirjautumaan saatuaan lääkäriltä lähetteen. Moonaa kehitetään Moona 3.0 -projektissa myös muilla tavoin. Yhtenä kärkenä on Moonan käytettävyys, jotta sovellus palvelee käyttäjiään entistäkin paremmin.

Moona Oirepäiväkirjan uusi versio julkaistiin maaliskuussa 2020. Päivitetty versio julkaistiin maaliskuussa 2024.

Voit lukea lisää Moona Oirepäiväkirjan käytöstä ja kuukautiskierron seuraamisen hyödyistä Moona.info-sivustolta. Siirry Moona.info-sivustolle tästä.

Lataa sovellus Apple Storesta >
Lataa sovellus Google Playstä >