Yhteistyö

Yhteistyö-sivulle on koottu tietoa yhteistyöstämme erilaisten järjestöjen ja verkostojen kanssa, kokemustoimijoistamme sekä Korennolle tehtävistä opinnäytetöistä.

Verkostot ja muut kumppanit

Korento toimii yhteistyössä muiden potilasjärjestöjen kanssa vaikuttamistyössä ja järjestötoiminnan kehittämisessä ja toteuttamisessa. Yhdistys on jäsenenä SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:ssä. SOSTE on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita toimijoita. SOSTE laatii kannanottoja ja järjestää koulutuksia sekä keskustelu- ja vaikuttamistilaisuuksia, joissa yhdistyksemme on mukana.

Korento ry on myös Naisjärjestöjen Keskusliiton jäsenjärjestö.

Yhdistyksemme käy myös aktiivista vuoropuhelua suomalaisten endometrioosiin, adenomyoosiin, PCOS:ään ja vulvodyniaan erikoistuneiden gynekologien, hoitajien ja muiden terveysalan järjestöjen sekä oppilaitosten kanssa.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä Korennon kanssa? Ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme. Toiminnanjohtajan yhteystiedot löydät täältä.

Takaisin sivun alkuun.

Kokemustoimijat

Kokemustoimija on henkilö, jolla on oma tai läheisen kokemus haastavasta elämäntilanteesta, sairaudesta tai vammasta. Kokemustoimijan tehtävä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen henkilöille, joilla ei ole samaa kokemusta: esimerkiksi eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. Kohderyhminä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat. Kokemustieto kertyy sairauden kanssa elämisestä ja arjesta sekä palveluiden käyttämisestä.

Korennon kokemustoimijat elävät itse endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa ja he ovat käyneet Kokemustoimintaverkoston peruskoulutuksen. Kokemustoimijoihin saat yhteyden Kokemuspankin kautta tai ottamalla yhteyttä Korennon työntekijöihin. Siirry Kokemuspankkiin tästä. Korennon työntekijöiden yhteystiedot taas löydät yhteystiedot-sivultamme.

Lue lisää kokemustoiminnasta Kokemustoimintaverkoston verkkosivuilta.

Korennon kokemustoimijat

Jasmiina Kiiski, Uusimaa

Kaarina Ekman-Laine, Pirkanmaa

Helmi Badoi, Etelä-Pohjanmaa

"Olen 27- vuotias kauneusalan yrittäjä Seinäjoelta. Yrittäjänä olen tottunut pitkiin ja muuttuviin päiviin sekä nopeisiin muutoksiin. Sairastan useampaa eri gynegologista sairautta. Luonteeltani olen sosiaalinen, iloinen ja energinen persoona. Minulla on 3 v kaksoset. Harrastan uintia, kuntosalia, sienestystä."

Riina Marin, Pohjois-Pohjanmaa

"Olen 27-vuotias sosiaalialalla työskentelevä yhden lapsen äiti. Minulle tärkeitä asioita ovat endometrioosia sairastavan polku terveydenhuollossa ja gynekologisen potilaan kohtaaminen terveydenhuollossa, sekundäärinen lapsettomuus ja vertaistuen tärkeys sairastavan elämässä. Olen käynyt läpi monien eri hoitomuotojen jälkeen kohdunpoiston nuorena, jonka vaikutuksista fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin kerron mielelläni."

Jaana Meronen, Uusimaa

Esittely tulossa pian!

Takaisin sivun alkuun.

Oppilaitosyhteistyö

Korento ry on aktiivinen yhteistyökumppani opinnäytetöissä. Suurin osa opinnäytetöistä on tehty yhteistyössä eri ammattikorkeakoulujen kanssa, pääasiassa sosiaali- ja terveysalalta. Olemme kuitenkin mielellämme mukana myös muiden alojen ja oppilaitoksien opinnäytetöissä.

Toivomme, että opinnäytetöistä sovitaan aina yhdistyksen kanssa ennakkoon. Kyselyiden ja haastattelupyyntöjen koordinointi tapahtuu aina yhdistyksen kautta. Opiskelija saa yhdistyksestä nimetyn yhteyshenkilön, joka tukee yhdistyksen edustajana opinnäytetyön tekemistä koko prosessin ajan. Valmistuneista opinnäytetöistä toivomme lyhyttä artikkelia jäsenlehteen.

Yhteydenotot: anna.halminen(a)korento.fi

Haluaisitko tehdä opinnäytetyön Korento ry:lle?

Yleisiä ohjeita opinnäytetyön tekijälle:

 1. tutki ensin jo valmistuneita töitä yhdistyksen listasta, Theseuksesta ja kirjastoista
 2. voimme antaa valmiita aihe-ehdotuksia tai voit ehdottaa omaa aihetta
 3. toteutustapoja: kysely (internet-kysely, ryhmähaastattelu), vertaisryhmälle suunnattu toiminnallinen tapahtuma, luento, opas
 4. haluamme opinnäytetyön ja sen tuotoksen ladattavaksi kotisivuillemme
 5. työn valmistuttua kirjoita Korennon jäsenlehteen Endorfiiiniin artikkeli työstä

Ajankohtaisia aihe-ehdotuksia:

 • Hoitoonpääsy eri puolilla Suomea
 • PCOS:n/vulvodynian hoitopolku
 • Endometrioosin/PCOS:n/vulvodynian tunnettuus Suomessa
 • Millaista tukea hoitohenkilökunta kaipaa yhdistykseltä
 • Endometrioosi/PCOS/vulvodynia raskauden jälkeen/raskauden aikana
 • Endometrioosi/vulvodynia ja synnytys, synnytyskivut
 • Muut sairaudet endometrioosi/PCOS/vulvodyniapotilailla
 • Endometrioosin/PCOS:n/vulvodynian vaikutus työhön/kouluun/elämään
 • Endometrioosin/PCOS:n/vulvodynian hoidon historia
 • Yhdistyksen tarjoama vertaistuki
 • Vapaaehtoistoiminta Korento ry:ssä
 • Häpeän kokemukset ja tunteet vulvodyniaa sairastavilla
 • Endometrioosin esiintyvyys sisaruksilla/suvussa
 • Endometrioosi ja vaihtoehtoiset hoitomuodot

Valmistuneisiin opinnäytetöihin voit tutustua täällä.

Takaisin sivun alkuun.