Rakas vapaaehtoinen – saat olla kipeä

Ajankohtaisiinblogiin banner kuvia (4)

Kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä haluan nostaa esiin armollisuutta, joka on tärkeä pitää mielessä potilasjärjestön vapaaehtoisena. Muistutan myös omasta roolistani teidän tukijana: minun roolini on olla töissä teitä varten, te ette ole minua varten.

Minä ja Korento tarjoamme puitteet, jotta te vapaaehtoiset voitte toteuttaa Korennon tärkeintä tehtävää eli vertaistuen jakamista. Minua ei haittaa, jos et ehdi vastata viestiin nopeasti: tämä on sinun vapaaehtoistoimintaasi, jota voit harrastaa silloin kuin sinulle sopii. Minua ei haittaa, jos joudut perumaan: tämä on sinun vapaaehtoistoimintaasi, enkä halua sen kuormittavan sinua liikaa henkisesti raskaan tai fyysisesti kipeän päivän päätteeksi. Tämä on vapaaehtoistoimintaa, josta toivon sinun saavan iloa ja voimavaroja, en päinvastoin. Toki vapaaehtoisuuteen liittyy myös vastuita, eikä tätä tehdä ainoastaan itseä varten, vaan myös muita vertaisia varten. Joskus on kuitenkin toimittava omana tukihenkilönään ja jaettava itselleen sitä armoa, jota jakaisi vapaaehtoisena muille.

Potilasjärjestössä saat olla kipeä ja sairas ja silti tulla mukaan. Se on aikalailla se pointti. Potilasjärjestössä kuitenkin myös oikeasti ollaan kipeitä ja sairaita ja se vaikuttaa toimintaympäristöön. Et ole poikkeus, jos joudut kipujen takia perumaan. Et ole poikkeus, jos tilanteesi paheneekin yhtäkkiä ja joudut lopettamaan vapaaehtoisena, vaikka vähän aikaa sitten olit valmiina kaikkeen. Ymmärrystä ja lempeyttä tästä järjestöstä nimittäin todellakin löytyy. Me ollaan sun gynekologinen potilasjärjestö! Ja vaikka kaikki tiedämme kuinka tärkeän asian äärellä olemme, niin haluan myös muistuttaa että tämä on vain järjestö. Vain tämmöinen järjestö. Korento ei ikinä ole tärkeämpää kuin sinun oma hyvinvointisi. Vaikka haluammekin, että Korento on lähellä sydäntäsi, laita silti ykköseksi itsesi.

Vielä viimeinen muistutus.

Saat myös vaan olla kipeä. Ei tarvitse olla hyödyksi, ei tarvitse lähteä vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoisuus voi toteutua vasta sitten, kun ihminen on vapaaehtoinen vapaaehtoinen eli häntä ei ohjaa hyötynä olemisen velvollisuus ja pakko. Korento antaa sinulle luvan vaan olla, niin joku päivä osaat antaa sen luvan myös itsellesi.

Lempeyttä päiväänne toivottaa Korennon Inka <3

Kategoriat: