Kokemustoimijat

Kokemustoimija on henkilö, jolla on oma tai läheisen kokemus haastavasta elämäntilanteesta, sairaudesta tai vammasta. Kokemustoimijan tehtävä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen henkilöille, joilla ei ole samaa kokemusta: esimerkiksi eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. Kohderyhminä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat. Kokemustieto kertyy sairauden kanssa elämisestä ja arjesta sekä palveluiden käyttämisestä.

Korennon kokemustoimijat elävät itse endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa ja he ovat käyneet Kokemustoimintaverkoston peruskoulutuksen. Kokemustoimijoihin saat yhteyden Kokemuspankin kautta tai ottamalla yhteyttä Korennon työntekijöihin. Siirry Kokemuspankkiin tästä. Korennon työntekijöiden yhteystiedot taas löydät yhteystiedot-sivultamme.

Lue lisää kokemustoiminnasta Kokemustoimintaverkoston verkkosivuilta.

Jasmiina Kiiski, Uusimaa

Kaarina Ekman-Laine, Pirkanmaa

Helmi Badoi, Etelä-Pohjanmaa

"Olen 27- vuotias kauneusalan yrittäjä Seinäjoelta. Yrittäjänä olen tottunut pitkiin ja muuttuviin päiviin sekä nopeisiin muutoksiin. Sairastan useampaa eri gynegologista sairautta. Luonteeltani olen sosiaalinen, iloinen ja energinen persoona. Minulla on 3 v kaksoset. Harrastan uintia, kuntosalia, sienestystä."

Riina Marin, Pohjois-Pohjanmaa

"Olen 27-vuotias sosiaalialalla työskentelevä yhden lapsen äiti. Minulle tärkeitä asioita ovat endometrioosia sairastavan polku terveydenhuollossa ja gynekologisen potilaan kohtaaminen terveydenhuollossa, sekundäärinen lapsettomuus ja vertaistuen tärkeys sairastavan elämässä. Olen käynyt läpi monien eri hoitomuotojen jälkeen kohdunpoiston nuorena, jonka vaikutuksista fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin kerron mielelläni."

Korento ry
Scroll to Top