Haemme vetäjiä vertaistukiryhmiin

vetaja_vertaistukiryhma

Kiinnostaako ryhmänohjaus, olisitko valmis ottamaan vastuuta vertaistukiryhmän vetämisestä? Muuttuneiden elämäntilanteiden vuoksi muutama endometrioosin, PCOS:n ja vulvodynian vertaistukiryhmä on tauolla ja etsimme ryhmille uusia vapaaehtoisia vetäjiä. Myös täysin uuden ryhmän aloittaminen on mahdollista! Vertaistukiryhmä tarjoaa voimaantumista, ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä. On helpottavaa tietää, että on olemassa muitakin samassa tilanteessa ja samankaltaisten asioiden kanssa eläviä. Korento ry:n vertaistukiryhmiä toimii tällä hetkellä aktiivisesti noin 20.

Vertaistukiryhmän vetäjä toimii oman kokemustietonsa pohjalta, vertaisena itsekin. Vetäjänä toimimisessa on kuitenkin apua kyvystä ohjata ja rajata keskustelua sekä kyvystä huomioida kaikki ryhmäläiset tasapuolisesti ja mahdollistaa hiljaisemmillekin keskustelijoille tilaisuus omien kokemustensa jakamiseen. Vetäjänä toimiminen ei edellytä aiempaa osallistumista Korento ry:n vapaaehtoistoimintaan tai tiettyä koulutus- tai työtaustaa. Kukin vetäjä toimii omana itsenään, ammentaen omista vahvuuksistaan.

 

Etsimme endometrioosin vertaistukiryhmille vetäjiä seuraaville paikkakunnille:

 

Etsimme vetäjäparia seuraaviin endometrioosin vertaistukiryhmiin:

  • Helsinki
  • Hämeenlinna
  • Keski-Uusimaa
  • Kokkola
  • Kouvola
  • Kuopio
  • Vantaa

Kiinnostaako endometrioosin vertaistukiryhmän vetäminen? Ota yhteyttä endometrioosin järjestökoordinaattoriin susanna.nikkanen(a)korento.fi tai 050 503 0900.

 

Etsimme PCOS:n tai vulvodynian vertaistukiryhmille vetäjiä seuraaville paikkakunnille:

  • Vulvodynia Helsinki
  • PCOS Tampere

Näiden lisäksi jo toimivat Helsingin PCOS-ryhmä sekä Tampereen vulvodyniaryhmä etsivät vetäjäparia. PCOS:n ja vulvodynian vertaistukiryhmätoiminta on käynnistetty vuoden 2019 aikana ja oma ryhmä puuttuu vielä usealta paikkakunnalta.

Jos haluaisit kuulla lisää uuden vertaistukiryhmän perustamisesta, ota yhteyttä PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattoriin elina.purho(a)korento.fi tai 046 923 2858.

Koulutamme vetäjät tehtävään ja tarjoamme vuosittain täydennyskoulutusta. Järjestökoordinaattorit toimivat vetäjien tukena ja heihin voi olla koska tahansa yhteydessä ryhmänvetämiseen liittyvissä asioissa. Vertaistukiryhmien vetäjät saavat muiden vetäjien tuen sekä mahdollisuuden työnohjaukseen.

 

Kategoriat: