Hallitusehdokkaiden esittely

Joulukuun Syyskokouksessa 14.12.2019 valitaan hallituksen jäseniä kaksivuotiskaudelle 2020-2021. Hallitukseen vapautuu neljä paikkaa sekä lisäksi kokouksessa valitaan Korennolle uusi puheenjohtaja. Kaksivuotiskaudellaan jatkavat vuonna 2020 Tuuli Mähönen,  Taija Rutanen sekä Susanna Suomela.

Kokouksen tiedot löydät täältä

Perinteiseen tapaan esittelemme hallitusehdokkaat etukäteen. Lista täydentyy vielä 1.12 asti nettisivuille. Ehdolle voit asettua vielä myös kokouksessa.

Puheenjohtajaehdokkaat

Heidi Karppinen, Kajaani

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi.

Hei, olen Heidi Karppinen Kajaanista. Olen 40-vuotias lapseton naisihminen ja naimisissa ihanan miehen kanssa. Olen iloinen, ulospäinsuuntautunut, valmis haastamaan itsensä ja kokemaan uusia asioita. Olen ammatiltani metsätalousinsinööri ja maaperägeologi. Harrastan paljon käsitöitä kuten neulomista, virkkaamista ja ompelemista. Varsinkin neulominen on minulle tärkeää: pääsen käyttämään luovuuttani ja kokemaan onnistumisia. Neulominen on minulle myös stressin lievittäjä. Näiden lisäksi käyn vesijuoksemassa, leikin luontovalokuvaajaa, lintubongailen ja olen innokas Nora Roberts/JD Robb -kirjojen lukija.

Minulla on PCOS-diagnoosi vuodelta 2001 (jonka toinen lääkäri kumosi) ja sain endometrioosidiagnoosini vuonna 2008. Sain myös ademyoosidiagnoosin radikaalileikkauksen yhteydessä vuonna 2016. Olen kokenut paljon samaa mitä muutkin jäsenet. Jos kertoisin koko tarinani, uskoisin, että moni nyökkäilisi kokemuksilleni ja löytäisi yhtymäkohtia omaan tarinaansa.

Olen ollut yhdistyksen jäsen vuodesta 2009 ja vapaaehtoiseksi lähdin melkein heti liittymisen jälkeen. Olin mukana ensimmäisessä vertaistukivetäjien koulutuksessa ja siitä lähti minun tie yhdistykseen. Olen ollut myös yhdistyksen hallituksessa sihteerinä ja webmasterina. Jäin hallitustoiminnasta pois aikoinaan ainoastaan opiskelujeni vuoksi: sain ne päätökseen vuoden 2018 itsenäisyyspäivän aikoihin. Yhdistyksen juhlatilaisuudessa heräsi halu palata takaisin hallitukseen ja mietinkin silloin, että pitäisiköhän minun hakea uudelleen hallitukseen. Ajatus jäi mieleeni kypsymään.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Toisin hallitukseen yhdistyskokemusta ja vapaaehtoisen näkökulmaa. Lisäksi omasta työ- ja harrastuskokemuksista toisin erilaista osaamista kuten projekti-, viestintä- ja kehittämisosaamista. Harrastustoiminnan puolelta toisin luovuutta, ongelmanratkaisua ja kykyä auttaa lähimmäistä. Uskoisin, että olisin hyvä lisä laajentuneeseen yhdistykseen ja sen hallitukseen. Toisin myös omalla luonteellani lisäarvoa hallitustyöskentelyyn. Korentoon toisin lisäksi hyvää yhteishenkeä, iloisuutta ja motivoituneen mielen.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Aikoinaan lähdin yhdistykseen mukaan hakemaan tietoa, tukea ja olemaan apuna muille samassa tilanteessa kamppaileville. Auttamisen halu on edelleen kova ja haluan viedä edelleen yhdistyksen sanomaa eteenpäin sekä korentolaisille, heidän läheisilleen että kaikille asiasta kiinnostuneille. Haluan olla vaikuttamassa, jotta naiset, jotka käyvät samoja asioita läpi kuin minä aikoinani, eivät jäisi yksin vaan saisivat tietoa, tukea ja ymmärtämystä. Hallitustyössä pystyisin näihin vaikuttamaan omalta osaltani.

Minkälaista johtajuutta Korento mielestäsi tarvitsee ja minkälainen puheenjohtaja olisit.

Korento ry tarvitsee johtajuutta, joka näkyy jokapäiväisessä tekemisessä positiivisesti ulospäin. Puheenjohtajan tulisi johtaa sekä hallitustaan että olla esihenkilönä toiminnanjohtajalle. Johtajuuden tulee olla iloista, lämmintä, raikasta ja joustavaa, mutta samalla jämäkkää ja läpinäkyvää. Puheenjohtaja on yhdessä toiminnanjohtajan kanssa ne henkilöt, jotka näkyvät yhdistyksestä ensimmäisenä ja puheenjohtaja yhteistyössä hallituksen kanssa edustaisi Korennon jäseniä. Puheenjohtajan on kuunneltava sekä hallitustaan, toiminnanjohtajaa että yhdistyksen jäseniä. Johtajuus on yhdessä tekemistä ja yhdistyksen etujen edistämistä heille annetuissa raameissa.

Puheenjohtajana toisin yhdistykseen heidimäistä iloa, menoa ja jämäkkyyttä sekä motivaatiota. Puheenjohtajana haluan olla kuunteleva ja toisia kunnioittava sekä tulevaisuuteen katsova. Uskon, että olen luonteeltani sellainen ihminen, joka sopisi hyväksi puheenjohtajaksi. Työ- ja harrastusmaailmasta saamani kokemukset helpottaisivat työn tekemistä. Myös aikaisemmasta yhdistyskokemuksestani on varmasti hyötyä. Tiedän millaista on olla tiedon, tuen ja ymmärtämyksen tarvitsija. Tiedän myös millaista on olla tukena ja neuvojana.  Yhdessä tekemisen kautta saavuttaisimme yhdistyksessä uusia ulottuvuuksia, uusia ideoita ja pyrkisimme säilytämme ne tehtävät jäsenille, jotka olemme pitkäjänteisellä työllä saavuttaneet.

 

Hallitusehdokkaat

Riikka Koskela, Helsinki

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Olen 27-vuotias Korennon vapaaehtoinen ja Helsingin PCOS-vertaistukiryhmän vetäjä. Liityin Korentoon järjestön laajentumisen myötä kesällä 2019, sillä minulla on sekä PCOS että vulvodynia. Työkseni teen viestintää ja markkinointia terveysteknologia-alan startupissa, ja vapaa-aikana minut löytää usein vannetanssitunneilta tai kuntosalilta.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Tunnen omakohtaisen kokemuksen kautta sekä PCOS:n että vulvodynian, ja toisinkin hallitukseen erityisesti näihin liittyvää näkemystä. Alavalintani puolesta mukanani tulisi ymmärrystä viestinnästä ja markkinoinnista. Olen myös vankkumaton feministi sekä kehopositiivisuuden ja seksipositiivisuuden kannattaja.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Olen ollut kesästä lähtien aktiivisesti mukana Korennon toiminnassa, ja hallitukseen hakeminen tuntuu luonnolliselta jatkumolta erityisesti PCOS:aan liittyvälle vapaaehtoistyölleni. Minua motivoi myös mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja oppia uutta järjestötoiminnasta.

 

Sointu Metso, Oulu

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Olen 22-vuotias oululainen, hiljattain endometrioosidiagnoosin saanut nainen. Olen suorapuheinen, mutta hyväsydäminen cityhippi, joka jakaa yksiönsä kahden hullun kissan ja pureskeltujen huonekasvien kanssa. Tykkään kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta ja olen kiinnostunut omista mahdollisuuksistani vaikuttaa ympäristöön ja yhteiskuntaan sekä vallitseviin asenteisiin. Toivon pääseväni mukaan rikkomaan nyky-yhteiskuntamme tabuja sekä lisäämään etenkin naisten rohkeutta puhua vaikeista ja kiusallisinakin pidetyistä asioista.

 

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Minulla on kokemusta viestinnästä, sillä olen työskennellyt paikallislehdessä toimittajana 16-19-vuotiaana. Lisäksi minulla on työkokemusta mm. kotihoidon ja vanhainkodin puolelta, nuorisotalolta, partiossa vartionjohtajana toimimisesta sekä kuvataideleikkikoulun ohjaajan työstä. Olen tottunut kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja Korennon toimintaan lähtisin mukaan sellaisella mentaliteetilla, että jokaisella on oikeus saada oma äänensä kuuluviin. Naisilla pitää olla oikeus saada tietoa omasta kehostaan ja sen sairauksista. Jokaisella täytyy olla myös oikeus saada osakseen ymmärrystä kanssaihmisten, koulujen ja työnantajien puolelta silloin, kun kivut ja muut oireet hidastavat vauhtia tai pysäyttävät sen. Menkoista on ok puhua, endometrioosista on ok puhua, vulvodyniasta ja PCOS:ta on ok puhua ja niistä pitääkin puhua, sillä vain niin voimme lisätä ihmisten tietoisuutta niistä.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Olen kiinnostunut Korento ry:n hallituksessa työskentelemisestä, koska tietoisuuden lisääminen endometrioosista, PCOS:ta ja vulvodyniasta on minulle sydämenasia. Kenenkään ei pitäisi joutua kohtaamaan vähättelyä kipujensa ja oireidensa suhteen. Pidän myös vertaistuen tarjoamisen ja mahdollisuuksien tukemista ja lisäämistä äärettömän tärkeänä gynekologista sairautta sairastavan ihmisen ja hänen läheistensä jaksamisen kannalta. Yhdessä olemme vahvempia!

 

Sonja Karppanen, Jyväskylä

rpt

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Moikka! Olen Sonja, 26-vuotias ja toiminut viimeiset kaksi vuotta aktiivisena Korennon vapaaehtoisena nuorisotiimin puheenjohtajana sekä Jyväskylän vertaistukiryhmän yhtenä vetäjänä. Opiskelen kauppakorkeakoulussa Jyväskylässä ja aloitin tänä syksynä maisteriopinnot keskittyen yrittäjyyteen ja kansainväliseen liiketoimintaan. Yleinen tavoitteeni kaikessa mitä teen on maailman parantaminen.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Tuon mukanani inspiroivaa fiilistä nuorisotiimistä. Olen tekevä tyyppi ja unelmoin suuria niin järjestölle kuin omalle elämällenikin. Unelmien saavuttamiseksi työskentelen pitkäjänteisesti päivä kerrallaan. Osaamisena tuon nuorisotiimin ja muun elämäni some-opit, opinnoista ja työelämästä viestinnän, talouden ja markkinoinnin osaamista. Tärkeimpänä toisin hallitukseen uteliaan, oppivan mielen, joka nauttii yhteistyöstä.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Viimeiset kaksi vuotta on olleet elämäni parhaita vuosia, ja Korento ry on ollut iso osa sitä. Haluan jatkaa työskentelyä kaikkien Korento ry:n jäsenten elämänlaadun parantamiseksi ja olla osana luomassa tulevaisuutta, jossa sairaudet/oireyhtymät tunnistetaan ajoissa ja niihin saadaan nopeasti asiantuntevaa hoitoa. Koen, että nyt opintojen aikana ja nuorisotiimistä poistuessani minulla on vapaa-aikaa hallitustyöskentelyyn ja oman sairauden (endometrioosin) ollessa nyt rauhallinen myös ylimääräistä energiaa.

 

Pia Riekkinen, Espoo

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi
Olen sairastanut endoa yli 30v. Paljon leikkauksia takana yms.
Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?
Olen toiminut yhdistystoiminnassa yli 10 vuotta, josta suurimman osan ajasta pj:na. Osaamista yhdistystoiminnassa siis.
Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?
Haluaisin auttaa levittämään tietoisuutta endosta ja yrittää löytää mahdollisesti uusia juttuja, mitä ne nyt sitten onkaan

 

 

 

Charlotta Piri, Vaasa

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Olen Charlotta Piri, 19-vuotias pirtsakka, idearikas ja päämäärätietoinen nuori nainen Vaasasta. Opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta VAMKissa sosionomiksi, josta minun on tarkoitus jatkaa seksuaalikasvattamisen pariin. Työskentelen koulun ohella osa-aikaisesti kansainvälisessä yrityksessä Ambassador Managerina. Olen toiminut Korento ry:n nuorisotiimissä nyt vuoden. Lisäksi olen Moona-blogin vastaava vapaaehtoinen sekä teemme puolisoni kanssa Krooninen parisuhde -podcastia Korennolle.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Hallitukseen toisin mukanani nuorta ja freesiä näkökulmaa. Sain itse endometrioosidiagnoosin pitkän taistelun jälkeen ollessani 17-vuotias. Vaikka olinkin nuori, diagnoosi tuli aivan liian myöhään enkä koskaan ollut kuullut endometrioosista. Tätä tilannetta en halua kenellekään muulle. Haluan olla mukana vaikuttamassa sekä tuomassa gynekologisia sairauksia ja oireyhtymiä kaikkien tietoisuuteen. Puhun omasta kokemuksestani hyvin julkisesti, avoimesti ja kaunistelematta. Koen, että hallituksessa pystyisin entistä paremmin olla mukana vaikuttamassa, luomassa avointa keskustelukulttuuria ja edistää vastuullista kuukautispuhetta.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Hallitustyöskentely olisi minulle varmasti opettavaista. En halua edes yrittää valehdella, että minulla olisi kokemusta hallitustyöskentelystä, sillä sitä minulla ei ole. Ei laisinkaan. Olen kuitenkin vahva tiimipelaaja ja valtavan nopea oppimaan. Olen varma, että hallitustyöskentely olisi minulle opettavaista ja olen varma myös siitä, että voin antaa hallitukselle ja ennen kaikkea Korento ry:lle paljon takaisin.

 

Ditte Sandholm, Vaasa

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Olen Ditte, 26-vuotias nainen, Vaasasta. Olen melkein valmis erityisopettaja. Harrastuksiini kuulu ruoanlaitto, musiikki eri muodoissa sekä matkustaminen. Sairastan endometrioosia ja diagnoosin sain vuonna 2011. Korennon löysin kuitenkin vasta noin puolitoista vuotta sitten.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Olen luonteeltani luotettava, puhelias ja ratkaisukeskeinen. Pyrin levittämään positiivisuutta ympärilläni ja näkemään vahvuudet kaikissa, vikojen sijaan. Korennossa olen tämän vuoden aikana toiminut eri vapaaehtoistehtävissä. Olen ollut mukana nuorisotiimissä, jossa aion jatkaa, toiminut tukihenkilönä ja olen juuri aloittanut ylläpitäjänä endometrioosittaret facebook-ryhmässä. Vahvuusalueisiini kuuluu sosiaalisessa mediassa vaikuttaminen ja kirjoittaminen eri muodoissa.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Olen itse saanut paljon tukea oman sairauteni käsittelyyn Korennon toiminnan kautta, ja koen yhdistyksen työn erittäin merkitykselliseksi. Hallitus määrittää mihin suuntaan yhdistys kehittyy, ja haluaisin omalta osaltani olla luomassa tulevaisuuden Korento ry:tä. Siksi olen kiinnostunut hallitustyöskentelystä.

 

Aino Mäkelä, Tampere

Kerro lyhyesti itsestäsi ja taustoistasi

Olen Aino Mäkelä, 18-vuotias lukiolainen Tampereelta. Alun perin olen orivesiläinen, mutta lukion abivuoden myötä muutin Tampereelle. Korennon toiminnassa olen ollut mukana syystalvesta 2018 alkaen kirjoittamassa Moona-blogia.

Millaista osaamista ja henkeä toisit mukanasi Korennon toimintaan?

Olen ollut mukana vaikka ja missä. Olen toiminut vuodesta 2016 alkaen Prometheus ry:ssä suunnittelemassa ja järjestämässä nuorten leirejä sekä kouluttamassa uusia ohjaajia. Oriveden puolella olen toiminut viisi kautta nuorisovaltuustossa ja tällä hetkellä olen puheenjohtajana. Nuorisovaltuustomme valittiin juuri Nuva ry:n vuoden nuvaksi, koska saimme aikaan niin paljon rakenteellisia muutoksia nuvan sisällä sekä elvytettyä nuorisovaltuuston toimintaa.

Lisäksi kokemusta löytyy kolmen vuoden edestä nuorten tapahtuman järjestämisestä. Olen ollut mukana vuodesta 2017 alkaen vuosittaista nuorten tapahtumaa ORWfestiä. Tapahtumatyössä olen mm. hoitanut pr-työtä (radio, tv, somet) sekä varainkeruuta (tapahtumissa erilainen edustus ja toiminta, rahoitushakemukset). Osaamista löytyy siis niin ryhmätyöskentelyyn kuin hallinnollisiin asioihin.

Miksi olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä?

Uskon voivani tuoda nuorten näkökulmaa esiin hallituksen sisällä. Minulla on paljon intoa ja motivaatiota viedä Korentoa enemmän erityisesti nuorten pariin. Uskon, että esimerkiksi muiden nuorten kanssa työskentelystä sekä tapahtumien organisoimisesta olisi varmasti hyötyä. Korento on itselleni tosi tärkeä taho, jota ilman tuskin olisin edes omasta sairaudestani oppinut. Lisäksi kaikki somesisältö ja vertaistuen muodot ovat olleet iso henkireikä, joten olisi todella tärkeää päästä mukaan tekemään työtä yhteisen asian puolesta.

 

hallitus
Kategoriat:
Scroll to Top