Kokemustoiminnan peruskoulutusta Tampereella alkuvuodesta 2023 – haku on nyt auki!

nettisivun kuva ajankohtaistatapahtumat (20)

Kokemustoimija on henkilö, jolla on oma tai läheisen kokemus haastavasta elämäntilanteesta, sairaudesta tai vammasta. Toisin kuin vertaistukijat, kokemustoimijat välittävät kokemuksellista tietoa henkilöille, joilla ei ole samaa kokemusta. Kohderyhminä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat.

Kokemustoimijan tehtävä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen eri alojen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä suurelle yleisölle. Kokemustieto kertyy sairauden kanssa elämisestä ja arjesta sekä palveluiden käyttämisestä.

Kokemustoiminta on vapaaehtoistyötä ja kokemustoimijalla on aina tehtäväänsä koulutus ja järjestönsä taustatuki. Koulutusta järjestää Kokemustoimintaverkosto, jonka yhteistyökumppani Korento on. Verkostoon kuuluu yli 30 sosiaali- ja terveysalan järjestöä. Lisätietoa verkostosta löydät täältä.

Koulutuksen sisältö

Kokemustoiminnan peruskoulutuksessa saat ohjausta oman kokemustarinan rakentamiseen ja jäsentämiseen, esiintymistaidon koulutusta, mediaosaamista sekä tietoa alueellisesta ja valtakunnallisesta kokemustoiminnasta. Koulutus antaa perusvalmiudet toimia kokemustoimijana eli käyttämään omaa tarinaa ja kokemustietoa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten oppilaiden ymmärryksen ja käytännön tiedon lisäämiseen.

Osittain verkkovälitteisesti toteutettavan koulutuksen kesto on yhteensä 45 tuntia, joista osa on itsenäisesti toteutettavia tehtäviä.

Koulutuksen ajankohdat

Lähitapaamiset Tampereella:

  • Ensimmäinen lähijakso: perjantai 20.1. klo 16–20 ja lauantai 21.1.klo 9–16
  • Toinen lähijakso: perjantai 10.3. klo 16–20 ja lauantai 11.3. klo 9–16

 Verkossa: 

  •  torstai 26.1. klo 17–20
  •  torstai 9.2. klo 17–20
  •  torstai 2.3. klo 17–20 (varakerta)
  •  torstai  30.3. klo 17–20

Voit hakea koulutukseen, jos

  • sinulla on omakohtainen kokemus endometrioosista, adenomyoosista, PCOS:stä tai vulvodyniasta.
  • olet jo sinut tilanteesi kanssa.
  • olet Korento ry:n jäsen.

Koska kyseessä on verkkovälitteinen peruskoulutus, sinulla tulisi olla kokemusta verkossa toimimisesta tai ainakin valmiuksia käyttää erilaisia sovelluksia (esim. Teams tai Zoom). Lisäksi tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen, kuulokkeet sekä hyvän verkkoyhteyden.

Huomaathan myös, että peruskoulutukseen kuuluu useita lähi- tai etätoteutuksella järjestettäviä tapaamisia. Mietithän tarkkaan, että sinulla on aikaa ja voimavaroja sitoutua koulutukseen ja kokemustoimintaan sen jälkeen. Korennolta pääsee tähän koulutukseen mukaan kaksi tai kolme osallistujaa. Koska paikkoja on vähän, on hyvin mahdollista, etteivät kaikki halukkaat pääse tällä kertaa mukaan. Voit hyvin hakea tuleviin koulutuksiin, mikäli et tulisi nyt valituksi osallistumaan.

Voit hakea alkuvuoden peruskoulutukseen hakulomakkeella. Jätäthän hakemuksen 4.12.2022 mennessä!

Korento ry kustantaa matkakulut lähitapaamisiin (julkisen kulkuneuvon mukaan) sekä muualta kuin Pirkanmaalta tuleville tarvittaessa majoituksen.

Lisätietoa koulutuksesta ja kokemustoiminnasta saat järjestökoordinaattori Riikka Uljas-Bärmanilta (riikka.uljas-barman@korento.fi / 046 923 2858).

Kategoriat: