Kokemustoiminnan peruskoulutusta tarjolla syksyllä – hae mukaan!

Kokemustoimija on henkilö, jolla on oma tai läheisen kokemus haastavasta elämäntilanteesta, pitkäaikaissairaudesta tai vammasta. Toisin kuin vertaistukijat, kokemustoimijat välittävät kokemuksellista tietoa henkilöille, joilla ei ole samaa kokemusta. Kohderyhminä voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat. Kokemustoimija pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia luentoja, puheenvuoroja ja alustuksia. Hän voi myös olla mukana erilaisissa koulutuksissa, keskusteluissa, työryhmissä, kehittämisessä ja suunnittelussa. Kokemustoimijalla on tehtäväänsä koulutus ja järjestön taustatuki. Lue lisää Kokemustoimintaverkostosta täältä.

Korento ry on vuoden 2021 alusta liittynyt Kokemustoimintaverkoston yhteistyökumppaniksi. Verkostoon kuuluu yli 30 sosiaali- ja terveysalan järjestöä, ja sen kautta pääsemme mukaan järjestämään kokemustoimijoille koulutusta, tukea ja ohjausta. Näin ensimmäisenä vuonna olemme mukana Tampereella loppuvuodesta 2021 järjestettävässä peruskoulutuksessa.

Kokemustoimijoiden peruskoulutuksessa saat tietoa alueellisesta ja valtakunnallisesta kokemustoiminnasta, esiintymistaidon koulutusta ja harjoittelua sekä ohjausta oman kokemustarinan rakentamiseen ja jäsentämiseen. Koulutus antaa perusvalmiudet toimia kokemustoimijana eli käyttämään omaa tarinaa ja kokemustietoa esim. sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ja oppilaiden ymmärryksen ja käytännön tiedon lisäämiseen.

Osittain verkkovälitteisesti toteutettavan koulutuksen kesto on yhteensä 45 tuntia, joista noin 20 tuntia on itsenäisesti toteutettavia tehtäviä.

Milloin koulutus järjestetään?

  • Ensimmäinen lähijakso: pe 29.10.2021 klo 16:30–20:00 ja la 30.10.2021 klo 9:30–16:00
  • Ensimmäinen verkkotapaaminen: ti 9.11. klo 17:00–19:00
  • Toinen lähijakso: pe 26.11. klo 16:30–20:00 ja la 27.11. klo 9:30–16:00
  • Toinen verkkotapaaminen: ti 7.12. klo 17:00–19:00

Voinko hakea koulutukseen?

Voit hakea koulutukseen, jos

  • sinulla on omakohtainen kokemus gynekologisesta sairaudesta tai oireyhtymästä.
  • olet jo sinut tilanteesi kanssa.
  • olet Korento ry:n jäsen.

Koska kyseessä on verkkovälitteinen peruskoulutus, sinulla tulisi olla kokemusta verkossa toimimisesta tai ainakin valmiuksia käyttää erilaisia sovelluksia (esim. Teams tai Zoom). Lisäksi tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen, kuulokkeet sekä hyvän verkkoyhteyden.

Huomaathan myös, että peruskoulutukseen kuuluu useita lähi- tai etätoteutuksella järjestettäviä tapaamisia. Mietithän tarkkaan, että sinulla on aikaa ja voimavaroja sitoutua koulutukseen ja kokemustoimintaan sen jälkeen. Korennolta pääsee syksyn koulutukseen mukaan kolme osallistujaa. Osallistujat valitaan hakemusten perusteella. Koska paikkoja on vähän, on hyvin mahdollista, etteivät kaikki halukkaat pääse tänä vuonna mukaan. Voit hyvin hakea tuleviin koulutuksiin, mikäli et vielä tänä vuonna tule valituksi koulutukseen.

Miten haen koulutukseen?

Voit hakea syksyn peruskoulutukseen täällä. Jätäthän hakemuksen 22.8.2021 mennessä!

Korento ry kustantaa matkakulut lähitapaamisiin (julkisen kulkuneuvon mukaan) sekä muualta kuin Pirkanmaalta tuleville majoituksen.

 

Lisätietoja koulutuksesta ja kokemustoiminnasta saat järjestökoordinaattori Riikka Uljas-Bärmanilta (24.6. asti ja 2.8 alkaen):
(riikka.uljas-barman@korento.fi / 046 923 2858)

Ajankohtaisten kuvia (12)
Kategoriat:
Scroll to Top