Korennon juhlavuoden suojelijaksi Ina Mikkola

Ajankohtaisiinblogiin banner kuvia (6)

Korento juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden suojelijana toimii toimittaja Ina Mikkola. Ina tunnetaan erityisesti Ylen ja MTV:n asia- ja dokumenttiohjelmista. Lisäksi hän on muun muassa julkaissut kirjan, kirjoittanut kolumneja ja toiminut radiojuontajana. ”Olemme todella innoissamme, kun olemme saaneet merkittävän mediapersoonan ja yhteiskunnallisen keskustelijan mukaan edistämään tietoisuutta gynekologisista sairauksista ja oireyhtymistä sekä vastuullisesta kuukautispuheesta”, iloitsee Korento ry:n toiminnanjohtaja Olga Haapa-aho.

Kysyimme Inalta, mikä sai hänet lähtemään mukaan juhlavuoden suojelijaksi. ”Koen, että on kunnia toimia suojelijana tärkeälle työlle, joka edistää ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua sekä oikeutta näihin”, Ina kertoo. Hän myös näkee ongelmallisena sen, että niin kutsuttuja naisten vaivoja on vähätelty yhteiskunnassa. ”Näiden sairauksien ja oireyhtymien vakavasti ottaminen vaatii pitkäjänteistä työtä, jota haluan olla tukemassa”, Ina lisää.

Ina haluaa lähettää Korentolaisille sellaisia terveisiä, ettei edes kipujen tai hankalien oireiden keskellä ole yksin. ”Vertaistuki on yksi voimakkain apu, mitä voi saada silloin, kun turhauttaa. Saa vituttaa! Yhdessä voimme puolestaan edistää sellaisia rakenteita ja palveluita, jotka vähentävät inhimillistä kärsimystä, lisäävät hyvinvointia ja ottavat huomioon jokaisen myös yksilönä.”

Valokuva: Saara Taussi

 

Kategoriat: