Gynehäpeä kuuluu menneisyyteen -kuukautispäivän huutokauppa

Huutokauppa somepostaukset (1920 x 1080 px) (1)

Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan, jonka teemana on vastuullinen kuukautispuhe. Juhlavuoden aikana herättelemme keskustelua tavoista, joilla gynekologiasta tai kuukautis-, seksuaali- ja lisääntymisterveydestä puhutaan. Vastuullinen kuukautispuhe purkaa kuukautisiin liittyviä uskomuksia, jotka ovat esteitä epätavallisten gynekologisten oireiden tunnistamisessa. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että elämää rajoittavaa kipua ei normalisoida eikä vulva- tai kuukautishäpeä estä hoitoon hakeutumista. Kuukautispäivän Gynehäpeä kuuluu menneisyyteen -huutokauppa järjestetään Studio Vimman tiloissa Tampereella.

Kuukautispäivän taidehuutokauppa

Yksi juhlavuoden tapahtumista on kansainvälisenä kuukautispäivänä järjestettävä hyväntekeväisyyshuutokauppa. Olemme saaneet kolmelta taiteilijalta huutokaupattavaksi teoksen, joka kertoo kuukautis- tai vulvahäpeästä tai sen purkamisesta tekijänsä näköisesti. Jokaisen teoksen taustalla on tarina, joka voi olla henkilökohtainen kokemus, runo tai vaikka vitsi.

Vulva- ja kuukautishäpeä on tuttua useimmille naiseksi syntymässä määritellyistä. Samalla kun häpeän juurisyyt ovat syvällä sukupuolten epätasa-arvossa, ne myös ylläpitävät naiserityisiin terveysaiheisiin liittyviä uskomuksia, joka puolestaan ylläpitää häpeän kulttuuria. Siksi vulva- ja kuukautishäpeän purkaminen on tärkeää.

Korennon 25 toimintavuoden aikana tietoisuus kuukautisten tavallisista ja epätavallisista oireista on kasvanut ja yhä useampi endometrioosin ja adenomyoosin kanssa eläneistä on saanut selityksen elämää hankaloittaville kuukautisilleen. Epätavallisten kuukautisoireiden lisäksi olemme edistäneet kuukautiskierron häiriöihin, hormonitoimintaan ja vulvan terveyteen liittyviä teemoja, jonka ansiosta myös PCOS:n ja vulvodynian tunnettavuus on kasvanut. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää ja etenkin gynekologisiin oireisiin liittyvän häpeän purkaminen on tulevaisuuden edistysaskeleiden kannalta välttämätöntä.

Juhlavuosiin liittyy aina nostalgia, jonka takia myytävän kokoelman nimi on menneisyyden innoittama. Dear Keki -kokoelma on nimetty menneiden vuosien ikonisen Suosikki-lehden innoittamana, jonka Dear Eki -palsta oli aikakauden keskeisin foorumi vulva- ja kuukautishäpeälle. Taidetta ostamalla tuet Korennon toimintaa myös tulevaisuudessa, sillä myytyjen teosten voitot lahjoitetaan Korento ry:n tueksi.

Tapahtumatiedot:

Huutokauppa järjestetään tiistaina 28.5. klo 17-20.

Huutokauppaa käydään oheisohjelman tahdittamana ja tarjolla on myös virvokkeita. Studio Vimma on olohuonemainen tila, joten tapahtumaan saa tulla myös inspiroitumaan, ilman aktiivista ostoaietta. Haluamme kuitenkin tehdä huutokauppaan osallistumisesta saavutettavaa mahdollisimman monelle, jonka takia ostot on mahdollista maksaa osamaksuilla ilman korkoja tai kuluja.

Keräämme tapahtuman ennakkoilmoittautumisia, jotta voimme arvioida virvokkeiden tarvetta. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole pakollista – huomioithan kuitenkin, että tilaan mahtuu rajallinen määrä ihmisiä, jonka takia tilan täyttyessä joudumme rajoittamaan sisäänpääsyä.

Jos et pääse paikalle tai haluat varautua yllättäviin esteisiin, niin huutokauppaan voi osallistua myös ennakkohuudoilla. Ennakkohuutoja on mahdollista asettaa 17.5. alkaen, kun julkistamme teokset. Ennakkohuutoja otetaan vastaan 27.5. keskiyöhön asti. Ennakko-ohjeet löydät täältä.

Esteettömyys:

  • Sisäänkäynnin ulkopuolella olevan kynnyksen korkeus on 4cm.
  • Ulko-oven leveys 88cm.
  • Sisälle tultaessa ulko-oven takana on porras. Porras laskeutuu alaspäin sisätiloihin ja sen korkeus on 13cm.
  • Sisäoven leveys on 90cm.
  • Tilassa on wc, jonka oven leveys 71cm.
  • Käsienpesualtaan ja wc-istuimen etäisyys toisistaan on n. 30cm.
  • Huutokaupan ohjelmassa on numero, jossa soi melko äänekäs musiikki. Välkkyviä valoja tapahtumassa ei ole.
  • Studio Vimmassa käy välillä koiravieraita, joten tila ei ole allergiavapaa.
  • Toivomme, että tapahtuman osallistujat välttävät voimakkaita hajusteita.

#kuukautishuuto #korento25v

 

Kategoriat: