Kuuluvatko menkat työpaikalle -kampanja

Ajankohtaisiinblogiin-banner-kuvia

Kuuluvatko menkat työpaikalle -kampanja

Työelämän ja työpaikkojen menkka-asenteita käsitellään Korennon viestinnässä 26.2.-10.3. Kuuluvatko menkat työpaikalle -kampanjassa.
Kampanjan aikana haluamme kuulla, miten menkat näkyvät erilaisissa työyhteisöissä. Ovatko kuukautisaiheet täysin vaiettuja – vai puhutaanko niistä yhtenä arkisena aiheena muiden joukossa?

Miksi menkoista ja työelämästä on tärkeää puhua?

Kuukautiset ja kuukautiskierron eri vaiheet vaikuttavat useimpiin menstruoivista tavalla tai toisella. Toisilla vaikutukset ovat lievempiä ja ehkä huomaamattomia, mutta toisilla ne voivat olla jopa lamaannuttavia. Menkkaoireiden koko kirjossa huomioitavaa on, että niiden vaikutukset eivät katso aikaa tai paikkaa. Siksi kysymys siitä, kuuluvatko menkat työpaikalle, pitää sisällään hullunkurisen oletuksen siitä, että menkat voisi halutessaan jättää kotiin työpäivän ajaksi. Kuukautisiin liittyy edelleen paljon tabuja ja häpeää, jonka takia ne eivät ole välttämättä jokaisen taukotilan arkinen keskustelunaihe. Emme myöskään väitä, että niiden pitäisi olla. Vähimmillään menkoista puhumisen kuuluisi kuitenkin olla yhtä neutraalia, kun esimerkiksi migreenin mainitseminen. Toisin sanoen, jos menkoista aiheutuu kipua tai niitä on tarve huomioida työtehtävissä – pitäisi sen olla yhtä luontevaa kuin minkä tahansa muunkin kipuoireen kohdalla.

Kuuluvatko menkat työpaikalle -kampanjaan osallistuminen:

Kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua menkoista työpaikalla. Kampanjaan voi osallistua työnantajan, työyhteisön, tai yksittäisen työntekijän/toimihenkilön roolissa.

Yksittäiset työntekijät/toimihenkilöt voivat osallistua kertomalla omista kokemuksistaan menkkaystävällisessä työpaikassa. Jos tägäät @korentory, jaamme kokemustasi somessamme! Halutessasi voit myös haastaa työpaikkasi osallistumaan kampanjaan.

Työnantajat ja työyhteisöt voivat osallistua pohtimalla sitä, miten menkat näkyvät työpaikalla? Puhutaanko menkoista avoimesti, vai ovatko ne kenties vaiettu aihe? Minkälaisia ajatuksia keskustelun lomassa herää? Tehkää somejulkaisu, jossa pohditte aihetta ja tägätkää siihen @korentory. Otamme teihin yhteyttä, jotta voimme toimittaa teille Menkkaystävällinen työpaikka -diplomin.

Kampanjaan osallistuminen on helppo tapa viestiä työpaikan vastuullisuudesta ja vahvistaa työnantajabrändiä!

Kampanjaan osallistuvat työpaikat menkkaystävällinen työpaikka diplomilla, jonka lisäksi jaamme julkaisua Korennon viestinnässä kampanjan aikana sekä Endometrioosiviikolla, jolloin tavoitamme kymmeniätuhansia ihmisiä.
Menkkaystävällisen työpaikan stipendin ainoa kriteeri on kampanjaan osallistuminen. Meidän mielestämme työelämän menkkatabut ovat sen verran suuria, että aiheen pohdinta julkisesti on riittävän suuri ensiaskel kohti avointa menkkakeskustelua. Näkyvälle paikalle ripustettu diplomi myös muistuttaa työyhteisöä päivittäin siitä, että kuukautisia ei tarvitse hävetä.

Menkkaystävällinen työpaikka -diplomi on erittäin matalan kynnyksen tapa huomioida menstruoivia työpaikalla. Jos työpaikka on kuitenkin valmis ottamaan isompiakin harppauksia asian eteen, niin sitoutuneisuutta kuukautisystävällisyyteen voi konkretisoida hakemalla kansainvälisesti akkreditoitua Period Positive Workplace -sertifikaattia. PPW sertifikaatin edellytyksenä on kuukautissuojien tarjoaminen kaikissa WC-tiloissa, vesi-, sanitaatio- ja hygieniastandardien täyttyminen sekä työntekijöiden tiedottaminen kuukautissuojien saatavuudesta organisaation virallisia tiedotuskanavia käyttäen. Korennon pitkäaikainen yhteistyökumppani Lunette on PPW-aloitteen virallinen koalitiopartneri. Sitä kautta me olemme Lunetten kanssa yhdistäneet voimamme, että yhä useampi suomalainen työpaikka tunnustaisi menkka- tai kuukautisystävällisyyttään.

Yhteystiedot:

Jos kampanjaan osallistumisesta heräsi kysyttävää, otathan yhteyttä meihin!

Tiia Tuovinen
tiia.tuovinen@korento.fi
+358 50 362 7952

Anna Halminen
anna.halminen@korento.fi
+358 50 400 9089

Kategoriat: