PCOS-viikko

Valtakunnallista PCOS-viikkoa vietetään ensimmäistä kertaa 9. - 15.9.2019

Valtakunnallista PCOS-viikkoa vietetään Suomessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Teemaviikko järjestetään syyskuussa, joka tunnetaan kansainvälisesti PCOS:n teemakuukautena (PCOS Awereness Month).

Teemaviikolla keskitytään jakamaan tietoa PCOS:stä, jotta yhä useampi osaisi hakeutua ajoissa hoitoon ja saisi PCOS:ään liittyvät oireet hallintaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Teemaviikon tavoitteena on myös kannustaa puhumaan avoimesti ja rohkeasti gynekologisesta oireyhtymästä ja siihen liittyvistä oireista sekä tuoda näkyväksi sitä, miten suurta joukkoa PCOS koskettaa. PCOS-viikon aikana muistutetaan myös Korento ry:n laajentumisesta sekä nykyisestä roolista myös PCOS:n kanssa elävien potilasjärjestönä.

Facebookista löydät myös myös kehyksiä profiilikuvaasi. Kehykset löytyvät hakusanoilla #korentory sekä #pcosviikko. Läheiselle myös #mukanatukemassa -kehys. Käytämme viikon aikana hastageja #korentory #pcosviikko #pcostietoa #pcos sekä teemapäivinä #pukeuduturkoosiin ja #hyvinvointipäivä

 

Viikon ohjelma

Ma 9.9.

- Pukeudu turkoosiin -päivä! Jaa somessa kuva itsestäsi tai läheisestäsi ja liitä mukaan #pukeuduturkoosiin sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hastagit.

- Kiitos hyvästä hoidosta PCOS -kampanjan lanseeraus.

- Helsingin vertaistukiryhmä kokoontuu. Tervetuloa tutustumaan ryhmän toimintaan, tapaamaan vertaisia sekä kuulemaan lisää Korento ry:stä. Paikalla PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattori Elina, joka kertoo klo 17.30 alkaen järjestön toiminnasta. Tämän jälkeen mahdollisuus jatkaa keskustelua vertaisten kesken. Iltaa voi jatkaa tilassa klo 23 saakka, myös sauna on vapaasti käytettävissä. Os. Aleksis Kiven katu 22, Urbansauna Kallio.

- Nuorisotiimin Menkkamaanantai Instagramissa

 

Ti 10.9.

- Dos., LT naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Terhi Piltonen luennoi aiheesta "PCOS: oireet, terveysriskit ja hoitosuositukset -missä mennään?" Luennon päätteeksi Korento ry:n esittely. Kaikille avoin ja maksuton luento klo 13 - 15.30, Hotel Helka (Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki). Ilm. pe 6.9. mennessä elina.purho(a)korento.fi.

- Iltaluento aiheesta ”Elämää PCOS:n kanssa: tiedettä oireyhtymän taustoista”. Luennoitsijana Riikka Arffman FT, tutkija Oulun yliopisto. Kaikille avoin ja maksuton luento klo 17.30 - 19.30 Yliopistonkatu 5, Helsinki (Soste/Kokoustila Jungman). Ilm. 6.9. mennessä elina.purho(a)korento.fi.

 

Ke 11.9.

- Toimiston avoimet ovet klo 15 - 17. Tule tutustumaan työntekijöihin ja keskustelemaan järjestön toiminnasta.

- Tampereen vertaistukiryhmä kokoontuu Korento ry:n toimistolla klo 17-19.30. Tapaaminen on kaikille avoin ja paikalle voi tulla oman aikataulun mukaan. Paikalla klo 17-18 myös Korennon työntekijä.

- Juhlavuoden Aluetapahtuma Kuopiossa. Lue lisää Aluetapahtumista täältä.

 

To 12.9.

- Workshop hyvinvointiteemalla Helsingissä. Kaikille avoin Workshop järjestetään klo 17.30 - 19.30 os. Yliopistonkatu 5, Helsinki (Soste/Kokoustila Purje). Workshopin ohjaa Jenni Siponen/ Muutoksen Aika (Personal Trainer, Ravintovalmentaja, Psyykkinen Painonhallintavalmentaja ja LCF Life Coach®). Ilmoittautumiset pe 6.9. mennessä elina.purho(a)korento.fi.

- Juhlavuoden Aluetapahtuma Lahdessa. Lue lisää Aluetapahtumista täältä.

- Moona-blogissa PCOS-viikon julkaisu.

- PCOS:n tukipuhelin päivystää klo 19 - 21 numerossa 050 380 6715.

 

Pe 13.9.

- Hyvinvointipäivä! Jaa somessa hyvinvointivinkkisi ja liitä mukaan #hyvinvointipäivä sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hastagit.

- PCOS-käyttäjille suunnatun Moona mobiilisovellus -kyselyn lanseeraus. Vastaajien kesken arvotaan palkinto.

 

Teemaviikon järjestämiseksi toivomme apua kaikilta kiinnostuneilta PCOS:n kanssa eläviltä! Jos sinulla on ideoita viikon toteutukseen liittyen tai haluaisit olla muuten apuna, ota yhteyttä PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattoriin.

 

LADATTAVIA JA JAETTAVIA KUVIA

 

PCOS teemaviikko
Scroll to Top