PCOS-viikko

Ainutlaatuinen ja arvokas: Valtakunnallista PCOS-viikkoa vietetään 14.–20.9.2020.

Valtakunnallinen PCOS-viikko järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viikolla kiinnitetään huomio siihen, kuinka jokaisen PCOS:n kanssa elävän keho ja mieli on ainutlaatuinen ja arvokas. Teemaviikko ajoittuu syyskuulle, joka tunnetaan myös kansainvälisesti PCOS:n teemakuukautena (PCOS Awareness Month).

Teemaviikolla keskitytään jakamaan tietoa PCOS:sta, jotta yhtä useampi osaisi hakeutua ajoissa hoitoon ja saisi PCOS:ään liittyvät oireet hallintaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Lisäksi PCOS-viikon aikana on tarjolla runsaasti matalan kynnyksen tukea PCOS:n kanssa eläville tai sitä itsellään epäileville. Esimerkiksi PCOS-viikon verkossa järjestettävä vertaistukiryhmän tapaaminen tai vertaistukichat ovat helppoja keinoja tutustua Korento ry:n vapaaehtoisten tarjoamaan vertaistukeen.

Teemaviikolla käytetään hashtageja #pcosviikko #ainutlaatuinenjaarvokas #pcos #korentory

Facebookin profiilikuvaan saa PCOS-viikon kehykset käyttöön hakemalla kehyksistä hakusanoilla pcosviikko tai korentory.

 

Maanantai 14.9.

 • Pukeudu turkoosiin -päivä: Jaa somessa kuva itsestäsi tai läheisestäsi ja liitä mukaan #pukeuduturkoosiin sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hashtagit.
 • Helsingin kaupunginteatteri, Tampereen Näsinneula ja Turun Kirjastosilta valaistaan turkoosiksi PCOS-viikon kunniaksi.
 • PCOS:n verkkovertaistukiryhmä kokoontuu Google Meetin välityksellä klo 18–20. Tapaaminen on avoin kaikille PCOS:n kanssa eläville tai sitä itsellään epäileville. Ryhmän vetäjänä toimii Korennon vapaaehtoinen. Tervetuloa keskustelemaan vertaisten kanssa ja kuulemaan lisää vertaistukiryhmien toiminnasta! Ilmoittaudu tapaamiseen sähköpostitse osoitteeseen pcos.helsinki(a)korento.fi. Saat sähköpostiisi kutsun, jonka välityksellä pääset liittymään Google Meet -kokoukseen tapaamisen alkaessa.

 

Tiistai 15.9.

 • Professori, Synnytys- ja naistentautien ja lisääntymislääketieteen erikoislääkäri Terhi T. Piltonen luennoi klo 16:30–18:30 aiheista ”PCOS, kuukautiset ja raskaus – kumotaan myyttejä” ja ”Miksi painosta aina puhutaan?”. Videoluennot näkyvät Facebookissa Korento ry:n seinällä facebook.com/korentory, jonne ne myös jäävät myöhemmin katsottavaksi. Luentojen päätteeksi on tilaa kysymyksille. Luento järjestetään yhteistyössä Exeltiksen kanssa: www.exeltis.fi.
 • PCOS-viikon seksuaalineuvonta-chat pidetään Hyvä kysymys -alustalla klo 19–20:30. Chatissa käsitellään PCOS:ään ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Chatin ohjaa seksuaalineuvonta-opiskelija Mirva Juurikivi-Marttila.  Chattiin mahtuu kerralla 10 osallistujaa. Mikäli chat on täynnä, voit jäädä jonoon odottamaan paikan vapautumista. Chattiin pääset liittymään täältä. Tutustuthan myös Korennon chat-ohjeisiin.

 

Keskiviikko 16.9.

 • Korennon toimiston linjat ovat avoinna Google Meetissa klo 16–17. Tule tutustumaan, kyselemään, kertomaan kuulumisia työntekijöiden kanssa. Linjoilla ovat toiminnanjohtaja Elina sekä PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattori Riikka. Liity tapaamiseen tästä linkistä.
 • PCOS:n vertaistukichatissa pääset keskustelemaan anonyymisti vertaisten ja Korennon vapaaehtoisen kanssa. Chat järjestetään Hyvä kysymys -alustalla klo 19–20:30. Chattiin pääset liittymään täältä. Tutustuthan myös Korennon chat-ohjeisiin.

 

Torstai 17.9.

 • Korento ry on vieraana Syömishäiriöliiton Instalivessä klo 14–15. Löydät liven Syömishäiriöliiton Instagram-tililtä @syomishairioliitto. Keskustelemme PCOS:sta, syömisestä ja vastuullisesta painopuheesta.
 • BalanceCoachingin Jennika Salmela puhuu klo 18–19 Korennon Facebookin (facebook.com/korentory) livevideolla elämäntavoista, ruokavaliosta ja lempeästä suhtautumisesta itseen. Esityksen päätteeksi on tilaa kysymyksille. Video jää myöhemmin katsottavaksi.
 • Korennon Nuorisotiimi järjestää klo 19–20:30 PCOS-viikon Pimppichatin alle 30-vuotiaille. Chat pidetään Hyvä kysymys -alustalla. Linkki chattiin lisätään tähän lähempänä. Tutustuthan myös Korennon chat-ohjeisiin.

 

Perjantai 18.9.

 • Hemmottelua ja hyvinvointia -teemapäivä, luvassa asiaa itsensä hemmottelusta ja mielen hyvinvoinnista.

 

Voit tallentaa tästä teemaviikon infokuvia jaettavaksi:

PCOS teemaviikko
Scroll to Top