Pienet, suuret jäähyväiset

NETTISIVUN AJANKOHTAISTA KVUAT läksiäiset

Viime viikkojen aikana on mielessä pyörähtänyt monta ajatusta ja muistoa vuosien varrelta ja yllätyksekseni huomasin, että yhdistyksen nettisivuthan ovat olleet merkittävä merkkipaalu jokaisessa tärkeässä kohdassa. Kun vuonna 2002 sain endometrioosidiagnoosin, löysin yhdistyksen alkeelliset nettisivut ja päädyin niiden kautta tiedon ja vertaistuen pariin.  Toimiessani hallituksen puheenjohtajana vuonna 2006 uudistimme ja raikastimme nettisivut ja tehtiinpä silloin yhdistykselle uusi logokin, jonka pohja on edelleen läsnä Korennon logossa. Nämä sivut toimivat vuoteen 2011 asti, jolloin aloitin yhdistyksen ensimmäisenä työntekijänä ja oli taas aika uudistaa yhdistyksen ilmettä. Viimeisempänä merkkipaaluna viime vuonna aukesi uudet sivut uudella Korento -nimellä. Olen siis nähnyt neljät nettisivut ja ollut mukana tekemässä niistä kolmea. Matka on siis ollut pitkä, mutta suunta on ollut koko ajan vahvasti eteenpäin.

Viimeisen kolmen vuoden aikana toimiessani yhdistyksen ensimmäisenä toiminnanjohtajana on jäsenmäärämme kasvanut 80%, rahoitus 200% ja työntekijöiden määrä 100%. Olemme laajentuneet, uudistaneet lehden, ilmeen, nettisivut, lanseeranneet Moonan ja päässeet jatkokehittämään sitä osaksi terveydenhuollon digitaalisia järjestelmiä, tarjonneet vertaistukea tuhansille, kuulleet yhtä monta tarinaa siitä mitä on elämä näiden sairauksien ja oireyhtymien kanssa mutta myös siitä, mitä toimintamme on antanut ja kuinka olemme pystyneet tukemaan.

Aika paljon on mahtunut kolmeen vuoteen, saati sitten näihin kaikkiin yhdeksään, tai kaikkiin 18 vuoteen, joina olen ollut mukana. Uskonkin, että pienen keväisen hengähdystauon aikana aivojeni kovalevyni tyhjentyy 80 prosentilla, mutta toisaalta päivittäisen nauruni määrä varmastikin vähenee saman verran. Eniten jäänkin kaipaamaan näitä upeita ammattilaisia, ihania ihmisiä, joita minulla on ollut onni kutsua työkavereiksi ja vielä tärkeämpää myös ystäviksi.

Jätän jäähyväiset haikeana, mutta lähden huoletta, sillä yhdistyksellä on paneutuva, roolinsa ymmärtävä ja lämminhenkinen hallitus sekä toimiston väki, jotka tekevät palolla töitä, jotta elämä endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja vulvodynian kanssa olisi helpompaa. Toivon, että Korento löytää matkaansa uuden, meidän toiminnastamme ja asiasta inspiroituvan luotsin, jolla on halu ja palo kehittää toimintaa ja kohdata jäseniämme suurella sydämellä. Kiitän kaikkia teitä kohtaamisista ja yhteisistä muistoista. On ollut kunnia kuulla tarinoitanne ja myös ilo nauraa kanssanne.

 

Lämmöllä

Jutta

 

 

Kategoriat: