Ladataan Tapahtumat

Gynehäpeä kuuluu menneisyyteen -taidehuutokauppa

Huutokauppa somepostaukset

28 toukokuun @ 17:00 - 20:00

Kansainvälisenä kuukautispäivänä 28.5. Korento järjestää taidehuutokaupan: Gynehäpeä kuuluu menneisyyteen!

Korento ry juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan, jonka teemana on vastuullinen kuukautispuhe. Juhlavuoden aikana haastamme tapoja, joilla gynekologiasta tai kuukautis-, seksuaali- ja lisääntymisterveydestä on puhuttu. Vastuullinen kuukautispuhe purkaa kuukautisiin liittyviä uskomuksia, tehden epätavalliset gynekologiset oireet näkyväksi. Sen tavoitteena on mm. se, että elämää rajoittavaa kipua ei normalisoida, eikä vulvaan tai kuukautisiin liity enää häpeää.

25 vuoden toimintamme aikana tietoisuus kuukautisten tavallisista ja epätavallisista oireista on lisääntynyt ja yhä useampi endometrioosin ja adenomyoosin kanssa eläneistä on saanut selityksen elämää hankaloittaville oireilleen. Epätavallisten kuukautisoireiden lisäksi olemme edistäneet kuukautiskierron häiriöihin, hormonitoimintaan ja vulvan terveyteen liittyviä teemoja, jonka ansiosta myös PCOS:n ja vulvodynian tunnettavuus on kasvanut. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää ja siksi gynekologiaan liittyvän häpeän purkaminen on tulevien edistysaskeleiden kannalta välttämätöntä, sillä ilman suoraa puhetta naiserityiseen terveyteen liittyvät uskomukset jatkavat elämistään sukupolvelta toiselle, häpeää samalla toisintaen.

Juhlavuoden kunniaksi järjestettävällä hyväntekeväisyyshuutokaupalla otetaan kantaa gynehäpeään. Kolme upeaa taiteilijaa on antanut meille myytäväksi teoksen, joka kertoo kuukautis- tai vulvahäpeästä tai sen purkamisesta tekijänsä näköisesti.

Juhlavuoden nostalgiahengen puitteissa myytävä kokoelma on menneisyyden innoittama. Dear Keki -kokoelma on nimetty menneiden vuosien ikonisen Suosikki-lehden palstan mukaan, joka toimi vuosituhannen alussa gynehäpeän keskeisenä foorumina.

Taidetta ostamalla tuet toimintaamme myös tulevaisuudessa, sillä myytyjen teosten voitot lahjoitetaan Korento ry:n tueksi. Tutustu mukaan lähteneisiin, upeisiin taiteilijoihin ja pysy kuulolla, lisätietoa tulossa myöhemmin!

Sini Kallio (@sinikallioart) on Tamperelainen kuvataiteilija ja taiteen maisteri (TaM), joka toimii vapaana taiteilijana ja taiteen opettajana. Kallio työskentelee pääosin figuratiivisen maalaustaiteen parissa. Kallion taiteessa näkyviä teemoja ovat feminismi, populaarikulttuuri ja median kuvastot.

Hilkka Helmi (@hilkkahelmiart) on nykytaiteilija, feministi ja humoristi, jonka kantaaottavat teokset käsittelevät esimerkiksi naisten ja eläinten oikeuksia. Maalausten lisäksi Hilkka Helmi tekee katutaidetta ja digikollaaseja, joille ominaista on värikkyys, psykedeelisyys ja utopistisuus.

Ouva Kotkanohja (@ok.naisvakeva) on entinen sairaanhoitaja ja nykyinen pillumaalari. Hoitajan urallaan seksuaalisuuden, gynekologian sekä rintasyövän parissa työskennellyttä Ouvaa inspiroivat seksuaali- ja lisääntymisterveys, gynekologia, maagishengellisyys ja vanhan kansan uskomukset.

#kuukautishuuto #korento25v

Tiedot

Päivämäärä:
28 toukokuun
Aika:
17:00 - 20:00