Endometrioosi-verkkovalmennus: pilottivaiheen haku auki 8.11. asti

Oletko saanut hiljattain endometrioosidiagnoosin? Haluaisitko saada tietoa endometrioosista ja kivusta sekä samassa tilanteessa olevien vertaistukea luottamuksellisessa ympäristössä?

Hae mukaan Elämää endometrioosin kanssa -verkkovalmennuksen pilotointivaiheeseen!

Pikahaku on avoinna sunnuntain 8.11. loppuun asti!

Mistä on kyse?

Korento ry pilotoi marras-joulukuussa 2020 Elämää endometrioosin kanssa -verkkovalmennusta. Pilotointivaiheessa kerätään kokemuksia kurssialustan ja muun toteutuksen toimimisesta sekä kartoitetaan, millaiset sisällöt toimisivat varsinaisessa valmennuksessa. Pilotointivaiheessa osallistujille annetaan perustietoa endometrioosista ja kivusta sekä niiden vaikutuksesta seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen. Osallistujien keskinäinen vertaistuki on tärkeässä roolissa.

Kenelle pilotointi on suunnattu?

Pilotointivaihe on suunnattu esimerkiksi juuri diagnoosin saaneille endometrioosia sairastaville. Pilotointiin voi hakea myös ilman diagnoosia, jos epäilys endometrioosista on selvä.

Mitä saan pilotointivaiheessa itselleni?

Pilotointi koostuu kolmesta teemasta, joille on omistettu oma viikkonsa: ”Minun endometrioosini”, ”Kipu” ja ”Seksuaalisuus ja parisuhde”.

Osallistujat saavat pilotoinnin aikana perustietoa endometrioosista ja kivusta, pääsevät pohtimaan omaa tilannettaan endometrioosin kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa ympäristössä sekä saavat ohjausta seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Pilotoinnin toteuttamisessa on mukana asiantuntijoita Suomen Kipu ry:ltä sekä Korento ry:ssä työharjoitteluaan suorittava seksuaalineuvoja-opiskelija.

Miksi osallistuisin?

Osallistumalla autat kehittämään endometrioosia sairastaville verkossa tapahtuvaa valmennuspakettia, joka voi antaa vastauksia esimerkiksi juuri diagnoosin saamisen jälkeisiin hetkiin, jolloin tarve tiedolle on suuri. Pilotointivaiheen jälkeen valmennusta kehitetään Korento ry:ssä tulevien vuosien rahoituksen puitteissa niin, että valmennus voi aikanaan antaa osallistujalle esimerkiksi tietoa endometrioosista ja kivusta, työkaluja kroonisen sairauden hyväksymiseen, vinkkejä jaksamiseen ja oireiden hillitsemiseen sekä apua seksuaalisuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Osallistumalla autat valitsemaan toimivia alustoja, kehittämään käytänteitä sekä pääset esittämään toiveita sisällöistä. Olet myös mukana luomassa toimintamallia verkkovalmennuksessa tapahtuvalle vertaistoiminnalle.

Milloin se on?

Verkkovalmennusta pilotoidaan noin kolmen viikon ajan ti 17.11. alkaen (viikot 47-49). Hakuaika on 2.-8.11.

Pilotointiin sisältyy kaksi etäyhteydellä toteutettavaa yhteistä tapaamista:

  • aloitus- ja tutustumistapaaminen (viikko 47, tiistai-iltana 17.11. tai keskiviikkoiltana 18.11. sen mukaan, kumpi sopii osallistujille paremmin)
  • ohjattu keskustelutilaisuus (viikko 49, keskiviikkoiltana 3.12. tai torstai-iltana 4.12. sen mukaan, kumpi sopii osallistujille paremmin).

Seksuaalisuus ja parisuhde -teemaan liittyen pilotointivaiheessa on tarjolla kahdenkeskisiä neuvonta-aikoja seksuaalineuvoja-opiskelijan kanssa. Tällaisen ajan voi halutessaan sopia valmennuksen aikana. Kahdenkeskiset ajat sovitaan viikolle 50, jolloin valmennuspilottiin liittyen ei ole enää muuta ohjelmaa.

Muutoin pilotointiin voi osallistua varsin joustavasti omien aikataulujensa puitteissa materiaaleihin tutustuen ja keskustelupalstalla keskustellen.

Mitä minulta odotetaan?

Ottamalla paikan vastaan sitoudut osallistumaan valmennuksen pilotointivaiheeseen. Osallistuminen pilotointivaiheeseen tarjoaa mahdollisuuden saada vertaistukea muilta osallistujilta. Jokainen osallistuja jakaa kuitenkin pilotointivaiheen aikana vain sellaisia asioita, joiden jakaminen tuntuu hyvältä. Sitoudut kuitenkin vähintään tutustumaan valmennuksen pilotointivaiheen sisältöihin ja antamaan palautetta siitä, mitä muuta toivoisit tällaisessa valmennuksessa käsiteltävän, sekä pilottivaiheen teknisestä toimivuudesta. Palaute annetaan vastaamalla palautelomakkeeseen. Palautteet huomioidaan, kun varsinaista Elämää endometrioosin kanssa -verkkovalmennusta valmistellaan, mikäli STEA myöntää Korento ry:lle riittävät resurssit valmennuksen toteuttamiseen.

Missä tämä tapahtuu?

Pilotointi toteutetaan kurssina Väestöliiton Hyvä kysymys -alustalla. Pilotointiin sisältyy teksti- ja videomateriaalia sekä pohdintatehtäviä ja keskustelua yhteisellä, suljetulla keskustelupalstalla.

Miten voin hakea mukaan?

Tästä pääset hakemaan verkkovalmennuksen pilotointivaiheeseen: linkki hakulomakkeeseen.

Haku on auki sunnuntain 8.11. loppuun asti. Osallistujille ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian haun päätyttyä.

Keneltä voin kysyä lisää?

Voit kysyä valmennuksen pilotointivaiheesta lisätietoja siitä vastaavalta järjestökoordinaattorilta:

Sara Vuorela

sara.vuorela [a] korento.fi

puh. 050 5030 900

endovalmennuspilotti
Kategoriat:
Scroll to Top