Haku: Tositarinoita pillusta -sadutusprojekti

Kokemushaastattelu ja kehittämisyhteistyö
Kulttuurihyvinvointialan YAMK-opinnäytetyö ja kehittämishanke
Elina Salmi

Päivitys 28.7.2020

Ilmoittautuminen on sulkeutunut ja projekti on käynnissä!

Päivitys 29.6.2020:

Kiitos ilmoittautuneille, olette saaneet sähköpostia! Tarkista postilaatikkosi ja ole yhteydessä Elinaan, jos et ole saanut viestiä. Mikäli et ehtinyt ilmoittautua kesäkuun määräaikaan mennessä ja haluat yhä mukaan projektiin, voit edelleen täyttää ilmoittautumislomakkeen sunnuntaihin 26.7.2020 mennessä. Henkilökohtaisia saduttamistapaamisia ei ole enää mahdollista sopia, mutta tarinoita voidaan kerätä myös kirjallisesti. Uusiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä 31.7.2020 mennessä.

Hae mukaan: Teatteri-ilmaisun ohjaaja Elina Salmi etsii täysi-ikäisiä haastateltavia Tositarinoita pillusta -sadutusprojektiin. Onko sinulla esimerkiksi naiseuteen, sukupuoli-identiteettiin, kipuun, kehoon, tasa-arvoon, seksuaalisuuteen, terveydenhuoltoon tai muuhun tärkeäksi tunnistamaasi teemaan liittyvä kokemus, jonka haluat tuoda esiin? Jos koet, että on tärkeää tehdä näkymätön näkyväksi ja edesauttaa arvostavaa pillupuhetta, tämä projekti tarvitsee sinua. Tarinasi on arvokas ja ansaitsee tulla kuulluksi. Haemme moninäkökulmaisia kertojia.

Mistä on kyse: Tositarinoita pillusta on opinnäytetyö ja kehittämishanke, joka tehdään yhteistyössä Korento ry:n ja vapaaehtoisten korentolaisten kanssa. Tarinat kerätään sadutus -menetelmällä ja kokemukset dokumentoidaan kirjalliseksi teokseksi. Sadutus toteutetaan yksilö- tai pienryhmätapaamisina osallistujien kanssa sovittuna ajankohtana heinä-elokuussa 2020. Työskentelyyn kuluu arviolta 2 x 2h. Toteutus tapahtuu mahdollisuuksien mukaan kasvotusten tai tilanteen vaatiessa etäyhteyksien välityksellä. Mikäli annat luvan tarinasi käyttöön ja julkaisuun, huomioidaan anonymisointi ja pseudonymisointi.

Mahdollisuus jatkotyöskentelyyn: Viisi vapaaehtoista sadutettavaa pääsee jatkotyöstämään teosta taidemenetelmällisissä työpajoissa, joissa osa kerätyistä tarinoista toimii työskentelyn lähtökohtana. Työpajoissa käytetään soveltaen esimerkiksi teatterin, liikeilmaisun ja kuvallisen ilmaisun harjoitteita, eikä ennakkotaitoja ei tarvita. Osallistuminen tapahtuu omien voimavarojen rajoissa. Työpajat toteutuvat 19.-20.9.2020 ja 10.-11.10.2020 Korento ry:n tiloissa. Koska kehittämistyö tähtää uudenlaisiin toimintatapoihin, muotoutuu tarkempi sisältö prosessissa.

Tavoitteet: Kehittämistyön tavoitteena on kerätä kokemustietoa ja tehdä näkymätön näkyväksi. Tavoitteena on kokeilla ja tutkia sekä saduttamisen prosessia, että sen pohjalta rakentuvaa kehittämisyhteistyötä. Koko prosessi tähtää tunnistamaan, muotoilemaan ja sanoittamaan identiteettiä ja hyvinvointia tukevia menetelmiä ja toimintaa.

Tekijä: Elina Salmi on teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka opiskelee Turun Taideakatemiassa kulttuurihyvinvoinnin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Hän on kiinnostunut työskentelemään hyvinvoinnin, tasa-arvon, kehotietoisuuden ja hyvän elämän toteutumisen puolesta.

Kysyttävää? Ota yhteyttä elina.salmi@edu.turkuamk.fi. Laita viestin aiheeksi ”Tositarinoita pillusta”.

tyopaja
Kategoriat:
Scroll to Top