Kokeilu: hallituspäivystys vapaaehtoisten tueksi

hallituspäivystys_kokeilu

Korennon hallitus käynnistää 5.6.2020 alkaen kokeilun, jonka tarkoituksena on tarjota vapaaehtoisille tukea viikonloppuisin mahdollisissa akuuteissa poikkeustilanteissa.

Vapaaehtoisemme ovat kokeneet jäävänsä joskus vaille tukea viikonloppuisin ja tähän on toivottu muutosta. Toimiston työntekijät ovat pääsääntöisesti tavoitettavissa virka-aikaan ja vapaaehtoisia kannustetaan edelleen olemaan ensisijaisesti heihin yhteydessä ongelmatilanteissa. Akuuttia järjestön reagointia vaativia tilanteita varten on kuitenkin päätetty aloittaa hallituspäivystys viikonlopuille. Hallituspäivystyskäytäntöä testataan aluksi neljän (4) kuukauden ajan välillä kesäkuu-syyskuu. Ensimmäinen päivystys on 5.-7.6.2020.

Milloin hallitus päivystää?

Hallitus päivystää viikonloppuisin perjantai-illasta klo 18 alkaen sunnuntai-iltaan klo 20 saakka. Öisin klo 20-09 aikaväli on pyhitetty levolle ja tällöin tuleviin yhteydenottoihin vastataan seuraavana päivänä. Muutoin hallituksen jäsen pyrkii vastaamaan mahdollisimman pian, kuitenkin kahden tunnin sisällä yhteydenotosta. Päivystävän hallituksen jäsenen tavoittaa puhelinsoitolla numeroon 050 380 6715. Numeroon ei voi lähettää tekstiviestejä.

Missä asiassa voin olla yhteydessä hallitukseen?

  • Kyseessä on esim. median yhteydenotto, joka vaatii järjestön kommentointia eikä voi odottaa seuraavaan arkipäivään.
  • Kyseessä on poikkeuksellisen hankala tilanne, mihin järjestöllä ei ole ohjeistusta (esimerkiksi admineilla on ohjeet epäasiallisesti käyttäytyvien henkilöiden kanssa toimimiseen), millä voi olla vaikutusta muiden vapaaehtoisten / vertaisten hyvinvointiin tai järjestön maineeseen.
  • Tilanne tuottaa sinulle henkilökohtaisesti kohtuutonta ahdistusta tai stressiä tai koet olosi uhatuksi.

Mikäli jokin hallituspäivystyksessä askarruttaa tai sinulla on idea, miten konseptia voisi kehittää eteenpäin, laita sähköpostia: puheenjohtaja@korento.fi. Hallituspäivystyksestä voi myös antaa palautetta lomakkeen kautta.

Kategoriat: ,