Ohjeistus vertaistukiryhmien turvallisiin tapaamisiin

Korennon vertaistukiryhmien tapaamisiin osallistuessa jokaisen on syytä huomioida yleiset ohjeet, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Keväällä 2020 vertaistukiryhmien tapaamisia varten annetut ohjeet ovat pääpiirteissään voimassa edelleen. Tässä ohjeet ajankohtaisine tarkennuksineen:

  • Tapaamisissa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä. Tarvittaessa tapaamiset järjestetään verkossa.
  • Tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostitse. Ryhmien sähköpostiosoitteet ja tulevat tapaamiset löytyvät täältä. Näin vetäjät voivat huolehtia siitä, että ryhmäläisten määrä sopii varattuun tilaan niin, että turvaetäisyyksistä pystytään pitämään kiinni.
  • Tapaamisissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Osallistujien tulee pestä kädet usein saippualla, yskiessään ja aivastaessaan tehdä se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan sekä välttää koskemasta paljain käsin kasvoja ja pintoja, joihin monet ihmiset koskevat (esimerkiksi ovenkahvat). Kättelyä ja halaamista tulee välttää.
  • THL suosittelee kasvomaskin pitämistä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Vertaistukiryhmissä pyritään huolehtimaan turvaväleistä, mutta aina se ei ole mahdollista. Kasvomaskin käyttäminen voi alueen tilanteesta riippuen olla hyväksi.
  • Ryhmien tapaamisissa vältetään yhteisiä juoma- ja ruokatarjoiluja. 
  • Tapaamisiin ei saa osallistua, mikäli itsellä tai samassa taloudessa on flunssan oireita tai on altistunut koronavirukselle. 

Koronavirustilanne maassamme voi muuttua nopeastikin. Jokainen voi noudattaa yleisiä, valtioneuvoston ja THL:n antamia ohjeita. THL:n “Ajankohtaista koronaviruksesta”-sivusto löytyy täältä. Sivustolta löytyy mm. ohjeet koronaviruksen tarttumisen ehkäisemiseksi. Seuraathan oman alueesi voimassa olevia suosituksia!

Turvallisia vertaistukitapaamisia!

Päivitetty 20.10.2021

ohjeistus syksyn ryhmiin
Kategoriat:
Scroll to Top