Ohjeistus vertaistukiryhmien syksyn tapaamisiin

Korennon vertaistukiryhmien toimintaa käynnistellään syksyn tullen eri puolilla Suomea. Tapaamisissa on edelleen syytä huomioida yleiset ohjeet, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä. Keväällä vertaistukiryhmien tapaamisia varten annetut ohjeet ovat pääpiirteissään voimassa edelleen. Tässä ohjeet ajankohtaisine tarkennuksineen:

  • Säiden sen vielä alkusyksystä mahdollistaessa on hyvä suosia tapaamisia ulkona. Sisätiloissa tapaaminen on sallittua, mutta on pidettävä riittävä turvaetäisyys. Ryhmät voivat kokoontua myös etätapaamisissa Google Meetin avulla.
  • Tapaamisiin tulee ilmoittautua etukäteen sähköpostitse. Ryhmien sähköpostiosoitteet ja tulevat tapaamiset löytyvät täältä. Näin vetäjät voivat huolehtia siitä, että ryhmäläisten määrä sopii varattuun tilaan niin, että turvaetäisyyksistä pystytään pitämään kiinni.
  • Tapaamisissa tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Osallistujien tulee pestä kädet usein saippualla, yskiessään ja aivastaessaan tehdä se kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan sekä välttää koskemasta paljain käsin kasvoja ja pintoja, joihin monet ihmiset koskevat (esimerkiksi ovenkahvat). Kättelyä ja halaamista tulee välttää.
  • Ryhmien tapaamisissa vältetään yhteisiä juoma- ja ruokatarjoiluja. 
  • Tapaamisiin ei saa osallistua, mikäli itsellä tai samassa taloudessa on flunssan oireita tai on altistunut koronavirukselle. Huolehdithan myös Suomen hallituksen ohjeiden mukaisesta karanteenista ulkomailta palatessa.

Koronavirustilanne maassamme voi muuttua nopeastikin. Korento ry pyrkii ohjeistamaan tapaamisten suhteen mahdollisimman pian tilanteen muuttuessa. Jokainen voi noudattaa yleisiä, valtioneuvoston ja THL:n antamia ohjeita. THL:n “Ajankohtaista koronaviruksesta”-sivusto löytyy täältä. Sivustolta löytyy mm. ohjeet koronaviruksen tarttumisen ehkäisemiseksi.

Turvallisia vertaistukitapaamisia!

ohjeistus syksyn ryhmiin
Kategoriat:
Scroll to Top