Suuri haku vapaaehtoistehtäviin! Mukana myös täysin uusia tehtäviä!

PODCASTKOULUVIERAILUTNUORISOTIIMIJÄSENLEHTI ENDORFIINISISÄLLÖNTUOTTAJATUUTORI

Suuri haku eri vapaaehtoistehtäviin on nyt auki! Lue hakuohjeet, laita viestiä osoitteeseen vertaistuki@korento.fi ja kerro kiinnostuksestasi. Tervetuloa mukaan! Mikäli herää kysymyksiä, ole matalalla kynnyksellä meihin yhteydessä.
Tutustu myös moniin muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihimme, johon voi hakea pitkin vuotta milloin vain: Korennon vapaaehtoistehtävät – Korento ry

 

Haluatko olla mukana tekemässä Korennolle podcastia? Oletko hyvä puhumaan, editoimaan tai ideoimaan? Haluatko lähteä toteuttamaan täysin uutta projektia, josta saat tehdä omannäköisen? Hae nyt podcastin tekijäksi ja jaa vertaistukea äänitetyssä muodossa koko Suomelle! Podcast-tiimiin valitaan 1-5 henkilöä tulleiden hakemusten perusteella. Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen vertaistuki@korento.fi. Kerro itsestäsi, toiveistasi ja ideoistasi podcastia ajatellen. Entä toimitko mieluummin yksin vai toivoisitko kaveria? Minkälaista osaamista sinulta löytyy ja mihin toivoisit tukea? Laita mukaan itsestäsi myös lyhyt video- tai äänitervehdys.

 

Haluatko kouluvierailijaksi? Voit pitää oppitunnin kuukautisista, tyypillisistä ja epätyypillisistä kuukautisoireista sekä gynekologisista sairauksista ja oireyhtymistä yläkoulussa tai toisella asteella. Saat tehtävään perehdytyksen ja kattavat tukimateriaalit. Yhteinen kouluvierailijakoulutus järjestetään Tampereella Korennon toimistolla la 13.1.2024 klo 13-15. Matkat korvataan halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan.
Ilmoittaudu mukaan tästä.
Voit lähteä kouluvierailijaksi vaikket pääsisi lähikoulutukseen. Sinut voidaan perehdyttää tehtävään myös etänä sinulle sopivana aikana. Mikäli kouluvierailu kiinnostaa, laita sähköpostia osoitteeseen vertaistuki@korento.fi.

 

Hei nuori (tuleva) vaikuttaja, hae mukaan nuorisotiimiin! Nuorisotiimissä pääset tuomaan kuuluville nuorten ääntä ja vaikuttamaan järjestön toimintaan. Nuorisotiimi voi järjestää esim. tapahtumia ja kampanjoita, osallistua teemaviikkoihin, olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa nuorten vertaistukileiriä, kirjoittaa Korennon jäsenlehteen tai blogiin: tiimi luo toiminnasta oman näköistään! Nuorisotiimi tapaa etänä noin kuukauden välein. Lisäksi tiimi ylläpitää omaa Instagram-tiliään @nuoretkorennot. Nuorisotiimiin vuodelle 2024 valitaan hakemusten perusteella 3-7 henkeä. Hakuaika päättyy 31.12. Valitut ilmoitetaan tammikuun alussa ja toiminta käynnistyy yhteisessä perehdytys- ja tutustumisviikonlopussa 10-11.2.2024.

 • Nuorisotiimiläiset ovat iältään 16–29-vuotiaita (voit täyttää vasta toimikauden aikana 16 tai voit täyttää toimikauden aikana 30).
 • Nuorisotiimiläiset elävät endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n tai vulvodynian kanssa, ja tiimiin pyritään saamaan mahdollisuuksien mukaan edustusta jokaisesta Korento ry:n edustamasta sairaudesta tai oireyhtymästä. Nuorisotiimiläisellä voi olla vasta epäily sairaudesta/oireyhtymästä eli virallista diagnoosia ei tarvita.
 • Nuorisotiimi pyritään muodostamaan siten, että tiimiläisillä on osaamista kaikilta tiimin toiminnan osa-alueilta.
 • Nuorisotiimi toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa keskenään, joten toivomme kaikilta sen jäseniltä yhteistyökykyisyyttä ja aloitekykyä.
 • Arvostamme vaikuttamisen halua ja uusia ideoita toimintaan. Emme kuitenkaan edellytä aiempaa kokemusta vaikuttamis- tai järjestötoiminnasta!
 • Tiimiin edellytetään sitoutumista koko toimikaudeksi (kalenterivuosi), mutta toimintaa toteutetaan oman jaksamisen ja oman arjen ehdoilla.
 • Kaikki nuorisotiimiläiset ovat Korento ry:n jäseniä.

Lähetä meille hakemus missä tahansa haluamassasi muodossa: se voi olla video, perinteinen teksti tai vaikka PowerPoint-esitys, mikä ikinä tuokaan parhaiten esiin sen, kuka juuri sinä olet! Vastaa hakemuksessasi seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka olet? (Nimi, ikä, asuinpaikka?)
  • Elätkö endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja/tai vulvodynian kanssa?
  • Mitä juuri sinä voisit tuoda nuorisotiimiin? Millaista osaamista sinulla on?
  • Mikä nuorisotiimin toiminnassa innostaa sinua? Onko sinulla ehkä uusia ideoita nuorisotiimin toimintaan?
  • Miksi haluat mukaan? Mikä motivoi sinua lähtemään vapaaehtoiseksi nuorisotiimiin?Liitä mukaan myös kuva itsestäsi. Mainitsethan hakemuksessasi, mikäli kuvaasi ei saa käyttää Korento ry:n ja nuorisotiimin sosiaalisissa medioissa (uuden tiimin valitsemisen jälkeen saatamme postata kuvat uusista tiimiläisistä someen). Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen vertaistuki@korento.fi!

 

Haluatko kirjoittaa jäsenlehti Endorfiiniin? Endorfiinin toimituskunta etsii nyt joukkoonsa uusia kirjoittajia ja kuvittajia! Endorfiinissa voit kirjoittaa juuri siitä, mikä sinua kiinnostaa, ja saat juttusi 1600 tilaajan luettavaksi. Saat myös kokemusta lehden tekemisestä, tukea ideointiin ja kirjoitusprosessiin päätoimittajilta sekä pääset osaksi Korennon yhteisöä. Voit kirjoittaa Endorfiiniin esimerkiksi omista kokemuksistasi sairauden tai oireyhtymän kanssa elämisestä, asiatekstin tai reportaasin: aiheena esimerkiksi erilaiset hoitomuodot tai tutkittu tieto endometrioosista, adenomyoosista, vulvodyniasta tai PCOS:stä, kirja-arvostelun, tuotetestauksen, mielipidekirjoituksen, novellin tai runon. Myös erilaiset kuvituskuvat ja esimerkiksi sarjakuvat ovat hyvin tervetulleita! Voit tulla mukaan toimituskuntaan pidemmäksi aikaa tai osallistua vain yksittäisen numeron tekemiseen. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä päätoimittajiin: toimitus@korento.fi

 

Haluatko tehdä videoita Korennon Tiktok- tai Youtube-tilille? Tietoiskuja, vertaistukea, oman tarinan jakamista, komediaa: lähes kaikki on mahdollista! Videoiden tekijöistä on mahdollista myös muodostaa oma videotiimi, joten jos videoiden editointi, yleinen ideointi tai käsikirjoittaminen kiinnostaa niin voit myös hakea mukaan! Kerro itsestäsi ja siitä millaista videosisältöä haluaisit tehdä: lähetä sähköpostia osoitteeseen vertaistuki@korento.fi.

 

Haluaisitko olla yksi Korennon ensimmäisistä tuutoreista? Luvassa täysin uusi vapaaehtoistehtävä, jonka syntymiseen pääset myös itse vaikuttamaan!

Mikä ihmeen Korennon tuutori?
Tuutoritoiminnalla halutaan madaltaa entisestään uusien ihmisten osallistumista tapahtumiin ja löytämään meidän toiminnan pariin. Mahdollisesti kiinnostuneet ihmiset eivät tällä hetkellä löydä toimintaamme tarpeeksi helposti, he eivät tunne vaihtoehtoja, eivätkä tiedä, että toiminnassa oikeasti myös käy ihmisiä. Lisäksi vertaistuen hyödyt saattavat olla tuntemattomia: vertainen on paras kertomaan niistä. Näihin haasteisiin yhdeksi ratkaisuksi kokeilemme tuutoritoimintaa. Tuutoreiden tarkoitus on toimia siltana Korennon ja kohderyhmän välissä innostajina ja ns. “puskaradion agentteina”. Tuutori menee aktiivisesti tuen tarvitsijoiden luo. Hän seuraa Facebook-ryhmiä ja muuta yleistä keskustelua (esim. Jodel?) etsien missä tukea tarvitaan ja ohjaa tarvitsevia meidän toimintaan.Tuutori on Korennon vertaistuen asiantuntija. Hän tuntee kaikki vertaistuen muodot, osaa suositella niitä sekä kertoa tapahtumien ajankohdista, tietää kun uusia muotoja kehitetään ja osaa markkinoida niitä. Tuutori ohjaa tiedon pariin ja tarjoaa ensikosketuksen Korentoon. Tuutoriin voi olla yhteydessä, jos ei tiedä mistä lähteä liikkeelle. Hän voi lähteä kaveriksi mukaan tapaamiseen. Tuutorille voi myös antaa palautetta toiminnasta.

Tuutori voi olla mukana kehittämässä vertaistukea, koska kuulee kohderyhmän tarpeet. Tuutori tietää myös ensimmäisenä, mitä uutta on tulossa. Hän pääsee vahvasti vaikuttamaan tuutoritoiminnan syntymiseen, kehittämiseen ja vakiinnuttamiseen.

Mitä tuutorilta vaaditaan?

Tuutori toimii omilla kasvoillaan tehden Korentoa samalla lähestyttävämmäksi. Tuutorilta vaaditaan oma-aloitteisuutta, ihmistuntemusta, empatiaa ja halua auttaa. Myös omista vertaistuen kokemuksista olisi hyvä ammentaa tehtävään. Tehtävän laajuus tarkentuu ja muotoutuu, kun toiminta lähtee käyntiin. Lähdetään yhdessä kehittämään tätä eteenpäin!

Mikäli tuutoritoiminta voisi olla sinun juttusi, laita viestiä osoitteeseen vertaistuki@korento.fi. Kerro viestissä itsestäsi sekä Korennon vertaistuen kokemuksistasi. Voit myös pohtia, mihin suuntaan lähtisit tuutoritoimintaa viemään ja minkä tyyppinen kanava sinua kiinnostaisi.

 

Ajankohtaisiinblogiin banner kuvia (5)
Kategoriat:
Korento ry
Scroll to Top