Syyskokous 2020 päätti jäsenmaksujen nostosta ja sääntömuutoksista

Muutokset jäsenmaksuihin

Joulukuussa 2020 järjestetyssä Syyskokouksessa päätettiin nostaa osaa jäsenmaksuista. Jäsenmaksut ovat 1.1.2021 alkaen:

 • Varsinainen jäsen: 25e (ennen 22e)
 • Yksityinen kannatusjäsen: 15e (ennen 10e)
 • Kunniajäsen: 0e (ennen 0e)
 • Yritys- ja yhteisökannatusjäsenyys: 350e

Maksujen korotukset perustuvat COVID-19-viruksen aiheuttamiin muutoksiin sekä rahoitusympäristön tuomiin epävarmuuksiin. Lisäksi nostot liittyvät hallituksen uuteen varainhankintastrategiaan sekä lisäävät mahdollisuuksia jäsenetujen lisäämiselle. 

Edellisestä jäsenmaksujen korotuksesta on kulunut jo aikaa. Uskomme, ettei tämän noston myötä muutospaineita ole useampaan vuoteen.

Yritys- ja yhteisökannatusjäsenyyttä on tiedusteltu ja aiemmin se on ollut mahdollista ainoastaan kannatusjäsenyyden kautta. Nyt päätetty korkeampi yritys- ja yhteisökannatusjäsenyys mahdollistaa muiden korotusten ohella edelleen jäsenistölle edulliset jäsenmaksut.

Mikäli haluat antaa palautetta liittyen jäsenmaksujen muutoksiin, voit ottaa yhteyttä puheenjohtajaan sähköpostitse sonja.karppanen(a)korento.fi tai anonyymisti tällä lomakkeella. Muissa jäsenasioissa voit olla yhteydessä jasenasiat(a)korento.fi

Sääntömuutokset

Etäkokoukset tulevat jäädäkseen. Jatkossa vuosikokoukset järjestetään aina lähtökohtaisesti hybridikokouksina ja edustajan käyttö kokouksissa mahdollistetaan. Jäsen voi siis osallistua järjestön ylimpään päätöksentekoon paikan päällä, kotisohvalta tai edustajan välityksellä. 

Kokouksissa noudatetaan vuosikokouksien kokouskäytänteitä, jotka ovat Korennon nettisivuilla nähtävillä täällä. Hallitus tarkistaa käytänteet aina ennen vuosikokousta ja uusin versio on aina kokouskutsuun linkitettynä. 

Kokoustäytänteitä on ollut työstämässä vuonna 2020 perustettu jäsenistä ja työntekijästä koostuva hallintotyöryhmä. Kokouskäytänteistä voi antaa palautetta varapuheenjohtaja Riikka Jauhiaiselle osoitteeseen riikka.jauhiainen(a)korento.fi.

Syyskokouksen esityslistalla oli myös asiantuntijajäsenten hyväksyminen hallitukseen. Asiantuntijajäsenten kutsumisen ei koettu olevan tällä hetkellä ajankohtaista, mutta asiaan voidaan palata tulevaisuudessa.

Toimintasuunnitelma ja talous vuodelle 2021

STEAn avustusehdotuksen mukaan vertaistukeen, vapaaehtoistoimintaan ja edunvalvontaan kohdistettu toiminta-avustuksemme tulee olemaan myös vuonna 2021 190 000 euroa. Myös Moona 3.0 naisten hyvinvoinnin edistäjänä -hanke jatkuu vuodelle 2021. Tiedotamme hankkeen tarkemmasta aikataulusta myöhemmin.

Vuonna 2021 panostamme järjestön tunnettuuden lisäämiseen, strategiseen kehittämiseen sekä jäsenyyden ja vapaaehtoisuuden käytäntöjen vahvistamiseen.

Vuoden 2021 teemaksi on päätetty nostaa mielen hyvinvointi. Kuljetamme teemaa vuoden 2021 aikana mukana toiminnassamme sekä teemaviikkoina että niiden ulkopuolella.

Korennon uusi hallitus

Syyskokous valitsi uuden hallituksen toimikaudelle 2021-2022. Uusi hallitus on järjestäytynyt seuraavalla kokoonpanolla:

 • Puheenjohtaja Sonja Karppanen
 • Varapuheenjohtaja Riikka Jauhiainen
 • Talousvastaava ja sihteeri Elli Iivanainen
 • Viestintävastaava Janika Kurkinen
 • Kv-vastaava Dana Paredes
 • Edunvalvontavastaava Pia Riekkinen
 • Tapahtuma-ja markkinointivastaava Aino Mäkelä
 • Vaikuttamistyön vastaava Minna Toivola

Tuttuun tapaan tarkemmat esittelyt uudesta hallituksesta löytyvät seuraavasta jäsenlehti Endorfiinista. Yhteyden hallituslaisiin saat helposti sähköpostitse, jotka ovat muotoa etunimi.sukunimi@korento.fi

Tuoreen puheenjohtajan kommentti vuodelle 2021:

“Odotan innolla kaikkea mitä saadaan aikaiseksi yhdessä 2021 aikana. Erityisesti toivon, että yhä laajenevassa yhteisössämme voimme edelleen olla kaikki toinen toisillemme ihmisiä ja vertaisia. Meillä on yhteinen tavoite potilasjärjestönä ja tehdään yhdessä töitä sen eteen!”

ajankohtaista_syyskokous
Kategoriat:
Scroll to Top