Toiminnanjohtajan kiitokset

Viisivuotinen matkani Korennolla tulee tänään päätökseen ja nyt on hyvä hetki katsoa myös taaksepäin. Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon. En tullut alkujaan vuoden 2018 alussa töihin Korennolle, vaan minut palkattiin suunnittelijaksi Endometrioosiyhdistykseen. Järjestön laajentumisen valmistelun jälkeen minulla oli ilo jatkaa töitä järjestökoordinaattorina, PCOS:n ja vulvodynian vertaistuki- ja vapaaehtoistoimintaa koordinoiden. Toiminnanjohtajan saappaisiin astuin haastavassa tilanteessa, ensimmäisten koronauutisten vyöryessä ympäri maailmaa.

Viimeiset vuodet ovat olleet työntäyteisiä. Olemme vakiinnuttaneet järjestön toimintaa voimakkaan laajentumisen myötä ja vahvistaneet käytänteitä ja rakenteita, jotta Korennolla olisi mahdollisimman hyvä toimia niin vapaaehtoisena kuin toimihenkilönäkin. Näiden vuosien aikana toiminnan luonne on muuttunut merkittävästi: some on vallannut tilaa entisestään ja etäilystä on tullut osa arkipäivää. Valtakunnallisen potilasjärjestön näkökulmasta moni muutoksista on ollut myös positiivisia. Verkkovälitteisen toiminnan ja somen kautta järjestö tavoittaa moninkertaisen määrän ihmisiä muutaman vuoden takaiseen verrattuna. Mikään ei kuitenkaan korvaa kasvokkaisia tapaamisia, vertaisen ymmärtävää läsnäoloa tai tukevaa halausta.

Korennon toimistolla järjestön toimintaa pyörittää huipputiimi. Valtakunnallisen järjestön toimintaa ei kuitenkaan toteuteta yksinomaan muutaman toimihenkilön ja hallituksen voimin, vaan myös vapaaehtoisilla on merkittävä rooli tavoitteiden saavuttamisessa. Toivonkin, että Korento toimii myös jatkossa ympäristönä, jossa vapaaehtoiset pääsevät toteuttamaan itseään ja muokkaamaan järjestön toimintaa kohderyhmän omien toiveiden ja tarpeiden näköiseksi. Muutoksia ei tapahdu ilman toimintaa ja siksi kannustankin jokaista osallistumaan aktiivisesti Korennon tavoitteiden edistämiseen. Yhdessä tekemällä saadaan muutosta aikaan ja muutoksen tavoittelu on myös Korennon olemassaolon perimmäinen tarkoitus.

Haluan kiittää kaikkia näistä yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaan!

Elina

Ajankohtaisten kuvia (16)
Kategoriat:
Scroll to Top