Omannäköinen kesä

kaksi_jaateloa

Aurinko paistaa ja linnut laulavat. Kesällä on aikaa hoitaa kaikki vuoden aikana kasautuneet tehtävät ja toteuttaa talven yli hillotut haaveet. Kesä muodostuu rannalla makoilusta, jäätelön syönnistä ja lomareissuista. Vai muodostuuko sittenkään?

Kaikille kesä ja siihen liitetyt ilmiöt ja aktiviteetit eivät ole vuoden odotetuinta aikaa. Tai vaikka olisikin, kaikki ei välttämättä aina mene niin kuin Strömsössä. Kuumina kesäpäivinä kaapista kaivetaan hellevaatteet ja nautitaan lämmöstä. Kevyet kesävaatteet saattavat kuitenkin aiheuttaa enemmän ahdistusta kuin helpottaa helteen keskellä, jos vatsa on leikkauksista arpinen tai kehossa on oireyhtymän vuoksi miestyyppistä karvoitusta. Samoin kauan valmistellut lomasuunnitelmat saattavat saada takapakkia oireiden pahentumisen vuoksi. Toista jo lähimatkustaminen voi ahdistaa tärinä- tai hermokipujen tai arvaamattoman suolen toiminnan vuoksi.

Kesä saattaa osalle tuoda esiin ahdistuksen paikkoja, joita vain vertaiset voivat kunnolla käsittää. Me Korennon työntekijöinä pääsemme näkemään pieniä välähdyksiä gynekologisen sairauden ja oireyhtymän kanssa elävien elämästä. Toivomme kuitenkin, että voimme omalla työllämme olla mahdollistamassa sen, että vertaiset löytävät toisensa ja jokaisella on mahdollisuus antaa ja saada tukea sekä ymmärrystä omassa yksilöllisessä tilanteessaan. Haluamme olla rakentamassa jäsentemme kanssa yhdessä järjestöä, joka toimii meille kaikille turvallisena ja hyvänä paikkana kohdata ja tulla kohdatuksi.

Jokaisella on lupa tehdä kesästä itsensä näköinen. Kesästä voi nauttia monin eri tavoin, eikä muiden suunnitelmia kannata verrata omiinsa. Mikäli omat oireet ovat tasapainossa, eivätkä vaikuta merkittävästi arkeen, siitäkin on lupa nauttia! Jokaisen tilanne ja kokemus on yksilöllinen. Toivomme, että tänä kesänä sekä kaikkina muinakin vuodenaikoina jokainen yrittäisi parhaansa mukaan kuunnella itseään ja omaa vointiaan sekä myös antaa itselleen armoa, jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Rentoutumisesta ja lepäämisestä ei myöskään pitäisi tehdä asiaa, joka on pakko suorittaa. Toivomme, että osaamme myös itse tänä kesänä sekä jatkossa elää näiden ajatusten mukaisesti.

 

Lomaterveisin,

Elina ja Anna

Kategoriat: