Kysely: lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineet sukupuolielämä

Blogikuvia (2)

Kuntoutuksen tavoitteena on tukea kuntoutujan toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista arjessa. Osana lääkinnällistä kuntoutusta voidaan hyödyntää erilaisia apuvälineitä, joista tavanomaiset apuvälineet ovat käyttäjälle lähtökohtaisesti maksuttomia. Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineet jaetaan eri osa-alueisiin ja niiden valtakunnalliset luovuttamisperusteet kuvataan STM:n laatimassa oppaassa. Sukupuolielämän* apuvälineiden osalta peusteita ei ole aiemmin kuvattu ja ne ovat parhaillaan STM:n valmistelussa.

Korento ry kerää edunvalvontatyön taustoitukseksi tietoa sukupuolielämän apuvälineiden mahdollisesta tarpeesta endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n ja vulvodynian kanssa elävien osalta. Kattavaa listausta apuvälineiden osalta ei ole ja siksi jokainen kommentti on meille tärkeä. Kyselyn tuloksia voidaan hyödyntää valmistelussa olevan sukupuolielämän apuvälineiden luovutusperusteiden kommentoinnin pohjana.

Vastaathan kyselyyn 10.7.2022 mennessä. Kyselyn löydät täältä.

 

*Huom! Kyseinen sanamuoto kirjattu nykyiseen oppaaseen luovutusperusteista. Asianmukaisempi muotoilu olisi sukupuolielämän apuvälineet, jota esitämme päivitystyötä tekevälle työryhmälle ja käytämme myös jatkossa mahdollisuuksien mukaan asiasta viestiessä.

Kategoriat: