Riittävätkö voimavarani vapaaehtoistoimintaan?

Korennolla harjoitteluaan suorittava Minna jakaa ajatuksiaan vapaaehtoisuudesta:

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Korennolla, mutta pelkäät, etteivät voimavarasi riitä tai sopivaa tehtävää ei löydy? Vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat esimerkiksi Facebook-sivujen moderointi, jossa valvot keskusteluja ryhmäsääntöjen mukaisesti sekä tukihenkilötoiminta, jossa sitoudut 3–5 kerraksi, joko viestein, puhelimitse tai tapaamalla kasvokkain tukemaan sairastunutta. Tässä tehtävässä sinun ei tarvitse olla asiantuntija, vaan olet vertainen, jolla on ehkä paljon kokemusta sairastamisesta ja haluat kuunnella ja siten auttaa muitakin. Lisäksi voit kirjoittaa blogitekstejä, vetää vertaisryhmää omalla paikkakunnalla tai netissä, voit olla chat-ohjaaja, päivystää tukipuhelimessa tai toimia edunvalvonnan tukihenkilö. 

Mikäli näistä jo olemassa olevista tehtävistä mikään ei sinua kiinnosta tai sinulla on ihan oma idea, ehdota sitä rohkeasti järjestökoordinaattoreille Riikalle ja Saralle. Ideasi voi olla pieni tai suuri, mutta se voi olla tärkeä osa Korennon toiminnan tulevaisuutta. 

Jos mietit vapaaehtoiseksi ryhtymistä, mutta sinua pelottaa oman sairautesi vaikutus voimavaroihisi tai pelkäät, että vapaaehtoisuus on muuten liian raskasta sekä sitoutuminen toimintaan mietityttää, muista, että pienikin yksittäinen teko on vapaaehtoistyötä ja kaikki toiminta on Korennolle kotiinpäin ja plussaa. 

Jos oma sairautesi pahenee, etkä jaksakaan väliaikaisesti tai pysyvästi olla mukana vapaaehtoisena, sekin on ok. Ilmoitat vain Riikalle ja Saralle, että tarvitset taukoa tai haluat lopettaa kokonaan. Vapaaehtoistyöntekijänä saat itsellesi tukea järjestökoordinaattoreilta sekä vapaaehtoisten omasta Facebook-ryhmästä. Et siis jää ajatuksinesi yksin, vaan tukea on tarjolla, kun sitä rohkeasti uskaltaa pyytää. 

Rohkeutta ja uskallusta vapaaehtoisuuteen, ideasi ja työpanoksesi on Korennolle tärkeä!

Korennon vapaaehtoistehtävistä pääset lukemaan tarkemmin täältä. Tällä hetkellä etsimme erityisesti vertaistukiryhmien vetäjiä. Vetäjäparia etsivät endometrioosin vertaistukiryhmät Helsingissä, Keski-Uudellamaalla, Kokkolassa, Kouvolassa, Raumalla ja Tampereella. Kokonaan uusia vetäjiä etsivät endometrioosin vertaistukiryhmät Joensussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa. PCOS:n vertaistukiryhmät etsivät uusia vetäjiä ympäri Suomen sekä vetäjäparia Helsinkiin. Myös vulvodynian vertaistukiryhmät etsivät uusia vetäjiä eri puolella Suomea. Tervetuloa mukaan mahdollistamaan tärkeää kasvokkaista vertaistukea!

Kysy lisää järjestökoordinaattoreilta!

Ajankohtaisten kuvia
Kategoriat:
Scroll to Top