Tervetuloa mukaan Korennon vapaaehtoistoimintaan!

Haemme uusia vapaaehtoisia mukaan erilaisiin tehtäviin. Lue tehtäväkuvaukset alta ja ota yhteyttä endometrioosin järjestökoordinaattori Susannaan (susanna.nikkanen(a)korento.fi) tai PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattori Elinaan (elina.purho(a)korento.fi), annamme mielellämme lisätietoja ja perehdytämme sinut vapaaehtoistehtäviin. 

 

Tällä hetkellä Korennon vapaaehtoiset pyörittävät 30 endometrioosin, PCOS:n tai vulvodynian vertaistukiryhmää. Edelleen moni ryhmä kaipaa vetäjää tai vetäjäparia ja uusilla paikkakunnilla on myös mahdollista aloittaa ryhmä. Etenkin PCOS- sekä vulvodyniaryhmiin etsitään vetäjiä uusille paikkakunnille. Ennen ryhmän aloittamista saat perehdytyksen tehtävään ja sinulla on järjestökoordinaattorin tuki vetäjänä toimimisessa. Järjestö tarjoaa vapaaehtoisille maksutonta koulutusta sekä työnohjausta. Vetäjänä toimit vertaisena ryhmässä omalla kokemustiedolla. Avustuksen toimintaan saat suoraan järjestöltä. Vetäjänä voit toimia myös suljetun verkkovertaisryhmän ohjaajana. 

Facebook-ryhmän ylläpitäjät toimivat Korennon virallisten keskusteluryhmien (Endometrioosittaret, PCOS Suomi tai Vulvodynia Suomi) ylläpitäjinä. Ylläpitäjät perehdytetään tehtäviin ja he saavat sekä järjestökoordinaattorien tuen että myös muiden ylläpitäjien vertaistuen avukseen. Ylläpitotehtävät liittyvät uusien jäsenten hyväksymiseen sekä ryhmän keskustelujen seuraamiseen. Ylläpitotehtäviä voit tehdä itsellesi sopivalla aikataululla ja panoksella. 

Tukipuhelinpäivystäjänä valitset itse, mitkä päivystysajat sinulle sopivat. Sinulta ei vaadita terveydenhuollon koulutusta tai muitakaan erityistaitoja. Saat tehtävään perehdytyksen, jonka jälkeen osaat ohjata soittajan tarvittaessa Korennon muiden vertaistukimuotojen piiriin. Päivystäjänä toimit omana itsenäsi, vertaisena toiselle. Omat kokemuksesi ovat työkalusi vertaistuessa. Erityisen tärkeä tukipuhelin on esimerkiksi juuri diagnoosin saaneelle, jolla on paljon kysymyksiä ja monesti liian vähän tietoa. 

Voit toimia myös tukihenkilönä toiselle vertaiselle. Tukihenkilötoiminta on tarkoitettu akuuttiin tilanteeseen. Tukisuhde voi pohjautua sähköposteihin, puheluihin tai tapaamisiin. Tukihenkilönä sitoudut 3-5 tukikertaan. Ilmoittaudu mukaan tukihenkilörekisteriin, se ei vielä velvoita sinua mihinkään.

Edunvalvonnan tukihenkilönä voit tukea yksittäisiä henkilöitä heidän omaan hoitoonsa liittyen. Usein omat voimavarat ovat sairastavalla lopussa, kun heidän pitäisi pitää puoliaan terveydenhuollossa ja käydä taisteluita hoitoisuuteen liittyen. Tällöin pienikin tuki oikeaan ja toivottuun suuntaan auttaa jaksamaan ja eteenpäin. Saat koulutuksen tehtävään, jossa voit olla esimerkiksi apuna ottamaan yhteyttä potilasasiamieheen tai tekemään muistutusta!

Korento ry tekee edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä parantaakseen gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien tilannetta sekä terveydenhuollossa että laajemmin yhteiskunnassa. Vaikuttamistyön tukena toimii vapaaehtoisista koostuva Edunvalvonta- ja vaikuttaminen -työryhmä, joka toimii monipuolisesti erilaisten vaikuttamis- ja edunvalvalvonnan teemojen ympärillä. Olet tervetullut mukaan työryhmän toimintaan!

Nuorisotiimiin on tulossa haku loppuvuodesta. Voit toimia osana Nuorisotiimiä, johon valitaan uusia jäseniä kerran vuodessa. Nuorisotiimissä pääset tuomaan kuuluville nuorten ääntä ja vaikuttamaan järjestön toimintaan. Tutustu Nuorisotiimin ylläpitämään instagram-tiliin @nuoretkorennot.

Voit lähteä mukaan vapaaehtoiseksi myös järjestön hallitukseen. Hallitus valitaan joka vuosi. Hallituksessa saat näköalapaikan järjestön toimintaan sekä pääset tekemään mielenkiintoisia tehtäviä kunkin vastuualueen mukaisesti. Uusi hallitus valitaan syyskokouksessa joulukuussa 2019 ja haku hallitukseen on marraskuun aikana. Hallitustyöskentelystä voit kysyä lisää toiminnanjohtajalta Jutalta (jutta.laino(a)korento.fi) tai hallituksen puheenjohtajalta Tanjalta (puheenjohtaja(a)korento.fi). 

Yllä mainittujen tehtävien lisäksi vapaaehtoiset ovat mukana myös teemaviikkojen järjestämisessä ja koulutamme vapaaehtoisia myös pitämään kouluvierailuja valmiilla oppituntimateriaalilla.

Korento ry tarjoaa siis monenlaisia vapaaehtoistehtäviä, joista voit valita itsellesi ja elämäntilanteeseesi sopivimmat. Jokainen vapaaehtoisteko on yhtä arvokas, tervetuloa mukaan!

 

vertu_haku
Kategoriat:
Scroll to Top