Vulvodyniaviikko
Vulvodyniaviikkoa vietetään 6.-12.11.2023.
Teemaviikon tavoitteena on kannustaa puhumaan avoimesti ja rohkeasti vulvodyniasta ja siihen liittyvistä oireista sekä tuoda näkyväksi sitä, miten suurta joukkoa oireyhtymä koskettaa. Vulvodyniaan liittyy erityisen paljon häpeää ja teemaviikon aikana keskitymme häpeän purkamiseen. Vuoden 2023 teemana on hoitokokemus ja se näkyy myös teemaviikolla.
Seuraa Korentoa Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa! Sisältöä myös Korennon Nuorisotiimin @nuoretkorennot Instagram-tilillä.
Vulvodyniaviikko 2023
Maanantai 6.11.
- Pukeudu violettiin -päivä ja kuvahaaste #pukeuduviolettiin! Jaa somessa kuva itsestäsi tai läheisestäsi violettiin pukeutuneena ja liitä mukaan #pukeuduviolettiin sekä teemaviikon muut hashtagit. Tägää myös Korento ry (@korentory), niin jaamme kuvasi. Tehdään yhdessä vulvodyniaa näkyväksi.
- Vulvodyniaviikon IG-live: Lunette & Korento ry klo 17-18. Mukana Lunettelta Mira Mäkelä ja Korennon järjestökoordinaattori Anna Halminen. Livessä keskustellaan siitä, miten vulvodynia vaikuttaa arjen valintoihin ja miten erityisesti herkät limakalvot kannattaa huomioida. Liven aikana saadaan myös vastauksia siihen miten omasta intiimihyvinvoinnista voi pitää huolta ja mikä merkitys on laadukkailla ja turvallisilla tuotteilla. Lunette esittelee liven aikana mm. menkkapikkarit, kestositeet sekä intiimipyyhkeet ja intiimipesun. Seuraa liveä @lunettecup tai @korentory tilin kautta! Live jää myös myöhemmin katsottavaksi.
- Blogi: Korennon blogissa julkaistaan teksti, jossa käsitellään tens-laitteiden käyttöä vulvodyniakivun hoidossa.
Tiistai 7.11.
- Nuorten chat klo 18-20, teemana vulvodynia. Chat on tila avoimelle keskustelulle muiden samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa. Chattiin voi osallistua anonyymisti ja chatin ohjaa Mia, Korento ry:n koulutettu vapaaehtoinen vertainen, joka toimii myös Korennon Nuorisotiimissä (Instagramissa @nuoretkorennot). Liity chattiin Hyvä kysymys -sivustolla.
Keskiviikko 8.11.
- Paneelikeskustelu klo 17 aiheena vulvodynia ja kaikki siihen liittyvä. Keskustelemassa LT, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anu Aalto, fysioterapeutti Laura Mölsä sekä vulvodynian kanssa elävä Korennon vapaaehtoinen Maya. Paneelikeskustelun tallenne on katsottavissa 23.11. saakka. Tallenteeseen.
- Blogi: Vulvodyniaa sairastavan vertainen kertoo blogitekstissä omia kokemuksiaan vestibulektomiasta.
Vulvodynian tukipuhelin päivystää klo 19-21 numerossa 050 380 6715. Puhelimeen vastaa vertainen vapaaehtoinen.Tukipuhelin peruttu, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin!
Torstai 9.11.
- Webinaari: LKT., emeritusprof., naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Jorma Paavonen pitää luennon aiheesta Vulvodynia ja sen hoito kello 17 alkaen. Webinaarin tallenne on katsottavissa 24.11. saakka. Tallenne.
- Asiantuntijachat: seksuaalineuvojaopiskelija Marika Lamminen vetää chatin kello 18.30-19.30. Tule keskustelemaan vulvodyniasta ja seksuaalisuudesta! Liity chattiin Hyvä kysymys -sivustolla.
Perjantai 10.11.
- Asiantuntijateksti: Korennon projektikoordinaattori Tiia Tuovisen teksti "Mitä yhteistä on vulvodynialla ja huijarisyndroomalla?" julkaistaan Korennon blogissa.
Lauantai 11.11.
- Instakaappaus Korennon IG-tilillä @korentory! Korennon nuorisotiimiläinen Maya kertoo vulvodynian kanssa elämisestä.
Mitä sinä voit tehdä?
- Pukeudu violettiin ja jaa oma tarinasi! Käytä somejulkaisuissa teemaviikon hashtageja: #vulvodyniaviikko #vulvodynia #korentory #munkorento. Jos haluat, että jaamme kuvasi, muista tägätä korentory.
- Jaa Korennon tapahtumia ja muuta somesisältöä eteenpäin!
- Osallistu Vulvodyniaviikon tapahtumiin!
Haluatko järjestää…
- Vertaistukitapaamisen,
- Kirjeitä vertaiselle -kirjoitustapahtuman,
- Muunlaisen mahdollisuuden kohdata vertaisia omassa kotikaupungissa tai verkossa?
Jos vastasit kyllä, ota yhteyttä Korennon järjestökoordinaattoriin: Anna Halminen, +358 50 4009089, anna.halminen(a)korento.fi
