Vulvodyniaviikko

Korento ry järjestää Vulvodyniaviikon 9.–15.11.2020.

Vulvodyniaviikkoa vietetään Suomessa nyt toista kertaa. Kansainvälisesti vulvodyniaan liittyvän tietoisuuden edistämiseen keskittyvänä päivänä tunnetaan 11.11.

Teemaviikon tavoitteena on kannustaa puhumaan avoimesti vulvodyniasta ja siihen liittyvistä oireista sekä tehdä oireyhtymää näkyväksi. Vulvodynian kanssa eläviä on Suomessa jopa 200 000. Yleisyydestään huolimatta vulvodynia tunnetaan vielä huonosti.

Käytämme teemaviikolla hashtageja #vulvodyniaviikko #kipeänäkinkelpaat #vulvodyniatietoa #korentory.

Facebookin profiilikuvaan saa Vulvodyniaviikon kehykset käyttöön hakemalla kehyksistä hakusanoilla vulvodyniaviikko tai korentory.

 

Maanantai 9.11.

  • Pukeudu violettiin -päivä: Jaa somessa kuva itsestäsi tai läheisestäsi ja liitä mukaan #pukeuduviolettiin sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hashtagit.
  • Lääketieteen tohtori, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anu Aalto luennoi aiheesta "Vulvodynia – faktaa ja potilaiden kokemuksia hoidosta moniammatillisessa tiimissä". Videoluento esitetään klo 18–19 Korento ry:n seinällä facebook.com/korentory, jonne se myös jää myöhemmin katsottavaksi. Luennon päätteeksi on tilaa kysymyksille.
  • Verkkovertaistukiryhmä kokoontuu Google Meetissä klo 19–20:30. Tapaamisen alussa on seksuaaliterapeutti Päivi Heinosen puheenvuoro aiheesta Vulvodynia kehossani. Vulvodynian kanssa elävällä voi olla haasteita kehonkuvan suhteen. Vaikka vulvodynia ei näy ulospäin, moni kokee kehonsa olevan rikki. Päivi Heinonen käsittelee kehonkuvan haasteita ja keinoja rakentaa keho pala palalta uudelleen. Tapaamisen ohjaa Korennon vapaaehtoinen. Ilmoittautumiset sähköpostitse: verkkoryhma@korento.fi. Saat sähköpostiisi liittymislinkin tapahtumaan.

 

Tiistai 10.11.

  • Hyvä kysymys -sivustolla klo 18–19:30 järjestettävässä asiantuntijachatissa fysioterapeutti Laura Mölsä vastaa kysymyksiin fysioterapiasta vulvodynian hoidossa. Pääset liittymään chattiin täältä.

 

Keskiviikko 11.11.

  • Terveystieteen tohtori, seksuaaliterapeutti ja fysioterapeutti Minna Törnävä kertoo seksuaaliterveysvälineiden käytöstä vulvodynian itsehoidossa. Videoluento esitetään klo 17–18 Korento ry:n seinällä facebook.com/korentory, jonne se myös jää myöhemmin katsottavaksi.
  • Vertaistukichatissä pääset keskustelemaan anonyymisti vertaisten kesken. Chat järjestetään Hyvä kysymys -sivustolla klo 19–20:30 ja sen ohjaa Korennon vapaaehtoinen. Pääset liittymään chattiin täältä.

 

Torstai 12.11.

  • Korennon toimiston linjat ovat avoinna Google Meetissa klo 16–17. Tule tutustumaan, kyselemään, kertomaan kuulumisia työntekijöiden kanssa. Tämä on myös hyvä tilaisuus kysellä vapaaehtoisena toimimisesta. Linjoilla ovat järjestökoordinaattorit Sara ja Riikka. Pääset liittymään mukaan täältä.

 

Perjantai 13.11.

  • Hemmottelua ja hyvinvointia -teemapäivä. Jaa vinkkisi hemmotteluun tai omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen hasghtagilla #hemmotteluajahyvinvointia.
  • Vulvodyniajoogatunti

 

INFOKUVIA JAETTAVAKSI:

Vulvodynia teemaviikko
Scroll to Top