Vulvodyniaviikko

Vulvodyniaviikko järjestetään Suomessa ensimmäisen kerran 11.-17.11.2019. Kansainvälisesti vulvodyniaan liittyvän tietoisuuden edistämiseen keskittyvänä päivänä tunnetaan 11.11. Tänä vuonna otamme osaa vulvodynian näkyväksi tekemiseen ja keskitymme viikon ajan vulvodyniatietoisuuden lisäämiseen.

Tapahtumat löytyvät myös Korennon Facebook-sivulta. Luennot ovat avoimia kaikille vulvodyniasta kiinnostuneille. Vertaistukiryhmät on suunnattu vulvodynian kanssa eläville tai sitä itsellään epäileville. Kaikki teemaviikon tapahtumat ovat maksuttomia.

Facebookista voi ladata profiilikuvaan #vulvodyniaviikko -profiilikehyksen tai mukana tukemassa -kehyksen. Nämä löytyvät esimerkiksi haulla vulvodynia, vulvodyniaviikko ja korentory. Kehyksiä on yhteensä kolme erilaista.

Sivun alareunasta löydät kaksi teemaviikon infokuvaa ladattavaksi ja jaettavaksi. Näiden lisäksi julkaisemme Korennon somekanavissa lisää infokuvia.

Käytämme teemaviikon aikana hästägejä #vulvodyniaviikko #vulvodyniatietoa sekä #hemmottelupäivä.

 

Viikon ohjelma

Ma 11.11.

- Pukeudu violettiin -päivä! Jaa somessa kuva itsestäsi tai läheisestäsi ja liitä mukaan #pukeuduviolettiin sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hastagit.

- Kiitos hyvästä hoidosta vulvodynia -kampanjan lanseeraus.

- Keskusteleva luento vulvodyniasta ja sen itsehoidosta Turussa klo 18. Alustajana Päivi Heinonen (sairaanhoitaja AMK, auktorisoitu seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti). Panimoravintola Koulu/historian luokka (Eerikinkatu 18). Tarjolla pientä iltapalaa, ilm.  elina.purho(a)korento.fi.

- Nuorisotiimin Menkkamaanantai Instagramissa

 

Ti 12.11.

- Asiantuntijaluennot Tampereella klo 18-20 Korennon koulutustilassa (Näsilinnankatu 22 A 20). Luennoitsijoina Päivi Heinonen (sairaanhoitaja (AMK, auktorisoitu seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti) sekä Minna Törnävä (TtT, ft, erityistason seksuaaliterapeutti). Luentojen aiheina vulvodynian itsehoito ja vaikutukset kehonkuvaan, naiseuteen ja psyykkeeseen sekä vulvodynia ja parisuhde.  Mahdollisuus seurata luentoja myös Korennon Fb-sivun kautta.

- Vertaistukiryhmän tapaaminen Helsingissä klo 17-20 Kallion kirjasto kokoustila Dekkarikirjasto. Sosiaalipsykologi/seksuaalineuvoja Viivi Sihvonen kertoo omista kokemuksistaan ja näkemyksistään vulvodyniaan liittyen. Ilm. ma 11.11. mennessä vulvodynia.helsinki(a)korento.fi.

 

Ke 13.11.

- Toimiston avoimet ovet klo 15 - 17.30. Tule tutustumaan työntekijöihin ja keskustelemaan järjestön toiminnasta.

- Tampereen vertaistukiryhmä kokoontuu Korento ry:n toimistolla (Näsilinnank. 22 A 20) klo 17.30 - 19.30. Tapaaminen on avoin kaikille ryhmän toiminnasta kiinnostuneille. Paikalla klo 17.30 - 18 myös Korennon työntekijä.

- Pop up -vertaistukiryhmä Oulussa. Järjestämme teemaviikon kunniaksi vertaistukitapaamisen kaikille vulvodynian kanssa eläville tai sitä itsellään epäileville. Kokoontuminen 17.30 - 19.30 Kumppanuuskeskuksessa/Potnapekka. Ilm. 11.11. mennessä elina.purho(a)korento.fi.

- Vulvodynia-chat klo 18 - 19.30. Chattiin pääsee liittymään osoitteesta https://www.hyvakysymys.fi/ryhmachat/vulvodyniaviikon-chat/.

 

To 14.11.

- Moona-blogissa Vulvodyniaviikon julkaisu.

- Vulvodyniakäyttäjille suunnatun Moona mobiilisovellus -kyselyn lanseeraus. Vastaajien kesken arvotaan palkinto.

- Pop up -vertaistukiryhmä Jyväskylässä. Järjestämme teemaviikon kunniaksi vertaistukitapaamisen kaikille vulvodynian kanssa eläville tai sitä itsellään epäileville. Tapaamispaikkana Kanslaistoimintakeskus Matara, Talvikki-tila 2.krs. Toivomme ilmoittautumisia ti 12.11. mennessä elina.purho(a)korento.fi.

- Aluetapahtuma mindfulness-teemalla Turussa (Panimoravintola Koulu) klo 17.30-20. Lisätietoja juhlavuoden aluetapahtumista täältä.

- Tukipuhelin päivystää klo 19 - 21 numerossa 050 380 6715

 

Pe 15.11.

- Hemmottelupäivä! Jaa somessa hemmotteluvinkkisi ja liitä mukaan #hemmottelupäivä sekä teemaviikon ja yhdistyksen muut hastagit.

- Suljetun Elämää vulvodynian kanssa -keskusteluryhmän avaus. Keskusteluryhmään pääsee liittymään https://www.hyvakysymys.fi/keskusteluryhmat/elamaa-vulvodynian-kanssa. Keskusteluryhmään osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä Hyvä kysymys -palveluun.

Teemaviikon järjestämiseksi toivomme apua kaikilta kiinnostuneilta vulvodynian kanssa eläviltä! Jos sinulla on ideoita viikon toteutukseen liittyen tai haluaisit olla muuten apuna, ota yhteyttä PCOS:n ja vulvodynian järjestökoordinaattoriin.

 

Vulvodynia teemaviikko
Scroll to Top